Egy 10-12 éves gyerek, hogy tud programot írni?

Pepe megmondta, ennyi.
Ő is oprendszereket ír szabadidejében, a szépírás házi után.

Jó, én 4 éves vagyok, de már nyertem 3x az olimpián aranyérmet, most épp a nagydoktori címet szerzem meg, mellette meg a NASA kutató fizikusa vagyok.
Hagyjuk már a meséket.
Az, hogy 12 évesen írtál egy hello world-ot vagy egy háromszög-terület kiszámító programot, az qrva messze van a tudástól.

"én is 12 vagyok és tök egyszerű az egész semmilyen különlegesség nincs benne"
szerintem kevered a szezont a fazonnal
9 éves voltam, amikor netünk lett. 13 évesen már toltam a php-t, html-t, css, pascal, delphi 7.0 (2d snake-t csináltam csak), vbs alapjai, javascript.
ezeknek a fele leírónyelv. ez nem programozás. html, ugyan már. megtanulod a tag-eket => értesz a html-hez. ez kb. ennyiben merül ki. a pascal, delphi, javascript már inkább-inkább; azokban sem fogsz valószínűleg operációs rendszert írni.... ezekhez csak logika kell (meg a parancsok ismerete). az még nem programozás, hogy kiírod a képernyőre a "Hello World!"-öt. (attól, hogy tudok sütni krumplit, még nem leszek szakács.. ugye..) én sem számítok zseninek, manapság senki nem az. ezzel nő fel ma akit ez érdekel, és megy. infóból valamivel jobb lesz a többinél, és ennyi. azt meg ne akarja senki bemesélni nekem, hogy majd 12 évesen op. rendszert írt egy gyerek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!