Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Egy 10-12 éves gyerek, hogy...

Egy 10-12 éves gyerek, hogy tud programot írni?

Figyelt kérdés
egy oldalon azt olvastam hogy egy 12 éves írt egy operációs rendszert, meg egy másik samp-hez ír csalást
2013. okt. 3. 08:05
1 2 3
 1/24 P.O.C. ***** válasza:
97%
Vannak átlagon felüli képességekkel rendelkező gyerekek, hogy fogékonyak az ilyenre. Odaül és megtanulja. Ilyen egyszerű.
2013. okt. 3. 08:12
 2/24 anonim ***** válasza:
95%
Megtanulta. Varázslat, mi?
2013. okt. 3. 08:24
 3/24 anonim ***** válasza:
Hat nekem pl a parom programozó , a kilenc eves gyerekemet meg nagyon érdekli, igy elleni tőle, hogy mit hogyan kell.
2013. okt. 3. 08:37
 4/24 anonim ***** válasza:
Nem nagy kunszt :D
2013. okt. 3. 08:38
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

"egy oldalon azt olvastam hogy egy 12 éves írt egy operációs rendszert"

Az oldal hazudott.

Eleve már ott sántít a dolog, hogy egyetlen embernek egy komplett operációs rendszert megírni beletelne vagy 4-5 évbe. Tehát akkor 7-8 éves korában kezdett el írni egy op. rendszert? Hagyjuk már.. nem kell mindent beszopni.

2013. okt. 3. 09:09
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
10 evesen kezdtem batch -el ami még nem volt igazi kódolás, 11 évesen már bőven nyomtam a basicet és pascalt. (persze nem OS-t írtam, pascalban amúgy is vicces lenne, írhatnám az egészet ASM hívásokkal). 14 évesen meg átálltam a html&php kombóra. Hogyan ír egy gyerek kódot? Leginkább simán, attól még, hogy valaki fiatal tökre rá tud állni, csak a fiatalok többségét ilyen korban még nem érdekli annyira, hogy tényleg megtanulja. Emellé egyáltalán nem vagyok se zseni se különleges, szóval egy jó képességű srác simán írhat OS kezdeményt ebben a korban. A gond az, hogy nem ilyen a való életben is használható dolgokat tanítanak a diákoknak, hanem túlterhelik őket midnenféle az életben soha nem használt tudással. Programozás oktatás pedig megint egy vicc, nem a logikai összefüggések átlátására tanít, hanem a kódok bemagolására...
2013. okt. 3. 09:26
 7/24 anonim ***** válasza:
75%
#5: Azért nem, bőven lehet, hogy csak egy egy hardveren futó vegetáló rendszer, amin van egy karakteres shell, ami ismer néhány parancsot. Ebben az esetben nem kell ám neki sok év :)
2013. okt. 3. 09:29
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

#7, az meg nem op.rendszer, inkább csak egy standalone szoftver. Ráadásul egy ilyen írásához azért hardver tudás is kell, ami általában később szokott jönni.

Szóval 10 évesen csak akkor ír egy gyerek op.rendszert, ha zseni, mint Mozart. (És úgy gépel, mint egy sornyomtató, mert beverni sem kis munka azt a forráskódot.) De egy átlagos gyerek is tudhat programozni alap szinten, vagy egy jobb html oldalt is össze tud dobni akár.

2013. okt. 3. 10:39
 9/24 iostream ***** válasza:
Ahogy az utolsó mondja, az operációs rendszer definíciójától függően lehet az jóval egyszerűbb is. Persze akkor nem egy Windowst kell elképzelni. Ha bebootol a rendszered és tud más programokat futtatni, már rámondhatod, hogy operációs rendszer (a DOS kb ennyit tudott, oké, betöltött baromi sok rezidens cuccot a memóriába).
2013. okt. 3. 10:41
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Még egy DOS-szintű op. rendszer sem kis falat. Kizárt, hogy egy 12 éves gyerek ezt összehozza.
2013. okt. 3. 11:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!