Rpg Maker fejlesztés és kiadás?
1-2 ezer forintos játékokban egy egész csapat több hónapos munkája van, a te ingyenes programban összerakott játékod szerinted mennyit érne? :)
Pláne ha még azt sem tudod leírni, hogy "RPG Maker-rel".
Egyébként a kérdésedre szerintem bőven elég válaszként a wikipédia cikk releváns mondata:
"Miután a Tervező összeállította a térképeket, és az eseményeket, Freeware programként kiadhatja a művét akár a korábban említett fórumokon, akár a közelebbi ismerőseinek manuális úton."
Pénzért is lehet.
Ha az RPG Maker-t egyszerűen csak letöltötte, akkor az azzal készített játékért sem kérhet pénzt. De ha megvette a programot, akkor publikálhatja az azzal készített játékot kommerciális céllal. Lsd. Steam-en van fent több RPG Maker-es játék 10 EUR körüli áron. Nem találtam sehol hivatalos/eredeti RPG Maker 95/2000/2003 verziókat. Így jelenleg az RPG Maker XP-ről, VX-ről és VX Ace-ről eshet szó.
Nem hülyeség nagy projektben gondolkodni, de ha az ember egyedül állna neki, akkor bizony 1-2 (több) éves munkáról van szó, és ez nyilván csak szabad időben.
Emellett meg van a kudarc esélye, ha már az első játékot pénzért adná ki valaki. De ehhez nagyon erős elhatározás kell. Vannak ingyenes game engine-ek, amikkel pénzszerzési céllal is lehet játékot csinálni, szóval biztosra veszem, hogy kis millióan kezdenek el játékot fejleszteni ilyen ingyenes programban, hogy majd ők lesznek a nagy alkotók és kiadják és lesz egy rahedli pénzük, de nagy részt ez csupán kezdeti lelkesedés és pár hónap után ráunnak és csak álom marad.
100-ból 1, aki játékfejlesztéssel fog foglalkozni és 10 000-ből 1, aki önerőből készít egy relatíve új ötletű játékot és megél belőle (és akár meg is gazdagszik).
Azok nyilván előnyben, akiknek van némi programozási alapismerete.
Röviden csak annyit, hogy mindenképp van benne potenciál, mert az RPG Maker-es játékoknak már van egy fix érdeklődő köre, illetve ha kap a játék elég nagy reklámot, akkor sokszorosan több ember megismeri (PC Guru, GameStar, OtherWorld).
Ui.: Láttam, hogy igen régi a kérdés, de engem is érdekel a téma, ezért úgy gondoltam írok rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!