Fizetős böngészős online szerepjáték elindítása. Hogyan?
Sziasztok!
Nekem a fizetős böngészős online szerepjátékokra vonatkozna a kérdésem. A lényeg, hogy a játékban pénzért lehet venni olyan dolgokat, amivel előnyhöz juthatsz. (Például: Bitefigth, Shakes & Fidget, Goodgame Empire...stb).
Egy ilyen játék elindításához milyen teendők vannak? Egy ember üzemeltetné. Gondolok itt arra, hogy be kell-e jelenteni valahova? Levédetni (hogyan)? Vállalkozásnak számít? Engedélyek kellenek hozzá? Minden olyan dolog érdekelne, ami kiadással jár.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv, Jtutu
ezt ne a gyk -tól kérdezd meg hanem konzultálj egy ügyvéddel és egy könyvelővel, ők kissé pontosabban fogják tudni a jogi és az anyagi oldalát a dolognak.
természetesen kell hozzá vállalkozás, csak úgy magadtól nem csinálhatod (kivéve ha egyéni vállalkozó vagy), illetve az adókat be kell utána fizetni.
"Egy ember üzemeltetné"
Nem vagyok szakember, de távol állsz a realitástól.
Először egy hasonló játékot ki kell fejleszteni. (fejlesztői csapat kb.15-20 programozó, designer, tesztelő legalább)! Havi minimum 300 ezres nettó fizetéssel.
Licenceket kell vásárolni, de bele sem megyek a részletekbe...
Amilyen profi böngészős játékokat kínálnak manapság, az általad is említett cégek, 80-100 milla alatt bele sem érdemes kezdeni, és még úgy is bizonytalan a dolog kimenetele.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Ne egy akkora játékra gondoljatok, mint amiket a példában megemlítettem. Én kezdtem bele egyedül és már az alapok meg vannak, talán már a neheze is. Egyszerűbb játék. Csak érdekel, hogy ha fizetősre programoznám, akkor megérné-e. Ha nem, akkor jó lesz referenciának is. Ha ingyenes lesz az egész, akkor ugye nem kell semmit fizetni utána?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!