Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Python jó kezdésnek?

Python jó kezdésnek?

Figyelt kérdés

szeretnék elkezdeni programozni. az infótanárom ezt ajánlotta, szerinte egyszerű,az alapokat tanítja meg. igaza van? ha nem akk mit ajánlanátok?

köszi

nm

2009. nov. 6. 18:52
 1/6 anonim ***** válasza:
77%

[link]

Szia.

Nos, ha kezdő programozó vagy, illetve szeretnél lenni, akkor szerintem nem egy "nagyon magas szintű programozási nyelvvel" kéne kezdened.

A Pythonban az a jó, hogy az OO, funkcionális és imperatív formát követi, amiből tudsz tanulni, de lehet, hogy nem előnyös a kezdéshez, mert összekeverhet.

Igazából nem vagyok ellene, szerintem is egy jó nyelv, csak lehet, hogy nem kezdőknek. ( De ez csak az én véleményem ).

Szerintem kezdj el olvasgatni elméleti programozást, aztán később el tudod dönteni, sőt szinte lényegtelen lesz milyen nyelven tanulsz.

Ha igazából ez nem érdekel, neked tetszik a Python nyelv, akkor nem baj, mert egyébként nem felkapott, és van még értéke. Pl: A Nav'n'Go is keres Python progazozókat.

Ha objektum-orientált nyelvet szeretnél: C++

Ha funkcionálisat: Haskell, Clear

Ha Linux alapút: BASH, Powershell

Ha kell a kezdéshez egy jó könyv ( akár a Python-hoz is ) írj PM-et és elküldöm e-mail-ben.

Lehet, hogy egy kicsit összeszedetlen amit írtam, ne haragudj:)

2009. nov. 6. 19:11
 2/6 anonim ***** válasza:
8%
Miért akarnak a kezdők mostanában rögtön ilyen nehéz nyelvel kezdeni. Nem lehet rögtön windows-t írni az első kib**ott internetes leírás után. Egyelőre maradj az elméletnél, tanulj, érettségizz, és vegyél könyveket, jah és kezdőknek a pascal-t ajánlom. Te barom
2009. nov. 7. 21:34
 3/6 A kérdező kommentje:

Mindkét válaszolónak nagyon köszönöm a válaszokat. A második válaszát pedig még jutalmazom is: adok pár tippet amelyekkel az értelmes, emberi lények világába könnyebben be tud illeszkedni...

1. Próbáld újraértelmezni a kérdésem. Segítek: ez egy eldöntendő kérdés volt. Ami azt jelenti, hogy Igen/Nem rá a válasz. Persze nem kizárt, sőt megköszönöm az indoklásokat... Szóval szó se volt "windows írásról"... és ha szerinted nem jó a python akkor azt kell írni. Amit ráadásul megtettél... Az utolsó mondatodban: "jah és kedzőknek a pascalt ajánlom". Szóval rohadtul nem értelek.

2. Én nem azt mondtam, hogy pythonnal akarok kezdeni. Pont a kezdéshez kértem tanácsot, hogy mivel kezdjek.

3. Lehet, hogy tifelétek a "Te barom" egy gyakori köszönési forma, de a világhálón próbálj meg az átlag ember szintjére felkúszni, akármilyen nehezedre is esik.

További válaszokat is várok (nem mintha nem győztek volna meg, de minél több, annál jobb...) DE PLZ A MÁSODIKHOZ HASONLÓ VÁLASZOKTÓL KÍMÉLJETEK... Fárasztó az IQ-fejlesztés...:(

köszi még1szer:

nm

2009. nov. 22. 14:52
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a Python az könnyű nyelv!

Szintaktikailag közel sem olyan bonyolult mint a Pascal.

2009. nov. 24. 21:17
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
A python szerintem is könnyű nyelvmondjuk én már ismerem a pascalt de nem nagyon programozok pascalba inkább a python meg a html
2010. márc. 26. 15:53
 6/6 anonim válasza:

Jó kezdésnek, emberközeli, mégis sokmindenre képes.

A C,C+,C++,C# az a baj, hogy túl gépközeli szintaxisa van.

én 12 vagyok, már jól haladok, senki nem tanította, hanem egy oktatóanyagot olvasok

itt letöltheted:

[link]

(kicsomagolás winrar-ral)

2011. jan. 21. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!