Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy lehet pl egy karakterszám...

Hogy lehet pl egy karakterszámláló programot ellenőrizni? Konkrétan az a probléma, hogy beírom a szavakat, de csak akkor mutatja hány karakterből áll, ha kilépek a programból (ctrl+d-vel). (Terminálban)

Figyelt kérdés
2013. szept. 22. 12:02
 1/5 anonim ***** válasza:
Találj ki valami jobb végjelet.
2013. szept. 22. 12:12
 2/5 iostream ***** válasza:
A ctrl+d nem kilép a programból, hanem az stdint zárja le. A program ismerete nélkül nehéz többet mondani, mindenesetre ne végig olvasd a bemenetet, hanem soronként olvasd be és írd ki, mennyit olvastál be.
2013. szept. 22. 16:26
 3/5 A kérdező kommentje:

#include <stdio.h>

/* karakterszámláló1. */

main()

{

long nc;

nc = 0;

while (getchar() != EOF)

++nc;

printf("%ld\n", nc);

}

na ezt hogy ha futtatom, és beírok akármit, nem számlálja meg akaraktereket csak ha kilépek. vagy én nem tudom a megfelelő parancsot?

2013. szept. 23. 08:46
 4/5 iostream ***** válasza:

while (getchar() != EOF)

Itt a hiba. EOF-ig olvasol (a ctrl+d adja be ezt a konzolban). Rakj bele egy belső ciklust (do-while), ami újsorig olvas.

2013. szept. 23. 09:52
 5/5 A kérdező kommentje:
hova rakjam? elnézést, kezdő vagyok :)
2013. szept. 23. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!