Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Erdemes Pascallal foglalkozni...

Erdemes Pascallal foglalkozni vagy nem?

Figyelt kérdés
Az iskolában matematika-informatika szakon vagyok és programozási nyelvnek Pascalt tanulok , azt szeretném kérdezni tőletek , hogy érdemes-e programozni pascalban , hogy elsajátítsam a gondolkodásmódot vagy fogjak neki megtanulni egy fejlettebb nyelvet? Van tapasztalatom a programozásban egy két nyelvet már ki próbáltam mint pl. Javat és pár webprogramozáshoz használt nyelvet mint pl. php. A tanárom szerint jobb lenne ha a pascalban megtanulnám a gondolkodásmódot , ezalatt az algoritmusok megtervezését érti gondolom , mint pl. a tömb rendezési algoritmusait megírni , mert ugyebár erre már jávában van a beépített sort függvény. Válaszaitokat előre is köszönöm.

2013. szept. 19. 22:41
 1/7 anonim ***** válasza:
a strukturalt programozas alapjaihoz, egyaltalan az egesz programozas megertesehez szerintem a pascal egy egeszen jo kezdet. ha megtanulod, es utana megtanulsz mast is rajossz, hogy mik a gyengesegei, de algoritmikus gondolkodast tanulni tokeletes.
2013. szept. 19. 22:47
 2/7 anonim ***** válasza:

"hogy érdemes-e programozni pascalban"

Tanulónyelvnek remek.

Ha csak úgy hobbiból programozgatsz, akkor segítségével akár grafikus alkalmazásokat - a Lazarus nevű ingyenes fejlesztőeszköz segítségével - is készíthetsz.

Viszont munkahelyen más nyelvek - Java, .NET, C++,... - vannak inkább elterjedve. De azokat később is megtanulhatod, ha már az alapokkal tisztában vagy.

2013. szept. 19. 22:57
 3/7 anonim ***** válasza:
Első nyelvként azt érdemes megtanulni, amihez kapsz támogatást. Ha a tanárod a Pascalt támogatja, akkor azt. Enélkül egy kezdő nagyon elveszhet még a legyegyszerűbb problémákban is.
2013. szept. 20. 09:16
 4/7 anonim ***** válasza:
Az alap dolgok a legtöbb programozási nyelvben hasonlóak, én szerintem totál mindegy. Egyik ismerősöm pl. Java-val és nem nagyon okozott neki problémát.
2013. szept. 21. 08:04
 5/7 anonim válasza:

Véleményem szerint a pascal tökéletes kezdés, mert eléggé szigorú nyelv. Nekem pl anno a basic után tök őrjítő volt a sok hülyesége, meg a merevsége, de mindezek után pl. egy php már üdítően "kényelmes"... Ha akarom akkor string a változóm, ha úgy akarom, akkor meg integerként használom. Épp amit úri kedvem kíván... Nyami :)

Szerintem kicsit olyan, mint amikor bevágnak a mélyvízbe, hogy "kapálózzzál" :) Utána már simábban megy bármilyen más nyelv :)

És persze, azt tanuld, amire van support :) Ha a tanár ezt vágja, simán beleveri a fejedbe a "gondolkozásmódot" és akkor nem csak a többihez hasonló hülye, csecse drag&drop IDE-khez értő programozó leszel, hanem mondjuk "szakember", aki érti is, hogy mi miért történik :D

Sok sikert :)

2013. szept. 21. 09:50
 6/7 anonim ***** válasza:
Bízzál a tanárodban, és használd ki a lehetőséget, amíg ott van melletted, és ingyen segít. Ha ő tudja, hogy foglalkoztál más nyelvekkel, és mégis ezt mondta, akkor oka van rá. Neki ez a szakmája, hogy megadja neked a stabil alapokat, sok tanulóval végigcsinálta már, és ha már a kisujjadból rázod ki az alapvető algoritmusokat, akkor gondolkodhatsz rajta, hogy milyen nyelvvel akarsz jobban foglalkozni.
2013. szept. 22. 08:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Egyébként meg vagyok lepve, hogy egy ilyen kérdésre csak normális válaszok érkeztek, sehol egy kis flame meg tutimegmondás, hogy csak a Javával érdemes foglalkozni, mert a Pascal hülyeség. :-))) Ez egy ritka jó kör volt! (#6)
2013. szept. 22. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!