Visual studio 2010 hogyan lehet ezt?
Ezt kéne nekem megoldani ha tudtok segíteni akkor lécike írjátok mert nagyonn kéne.
Ha az xp.Text = 300 akkor az level.Text = Level.Text +1
ígyhát:
Ha az xp .text eléri az 3000 -at akkor az level.Text +1
Lécike segítsetek nekem !
Kocike :)
Makker bolha. Hidd el, a te érdekedben szólt a kolléga is pár hsz-szel feljebb és én is az alábbi topikban 2x:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas_..
Akkor azt írtad, már kész a játék. Akkor sem hittem el, és most sem hiszem, látva, hogy megint vergődsz egy olyan szintű feladaton, ami a legelső programozás óra anyaga. Algoritmikus gondolkodásod úgy ahogy van hiányzik.
Te, (1) ennyire nulla tudással és (2) ilyen hozzáállással sosem fogsz játékot írni. Irány vissza a Hello World-höz. Sőt, előtte az algoritmus fogalmával és az alapvető építőkockákkal kéne tisztában lenned (szekvencia, elágazás, ciklus).
Idejöttél kérdezni, tapasztaltabbaktól, fogadd meg a tanácsunkat. Nem véletlenül mondjuk.
Hát akkor készen is volt a játék deh még az jott ide hogy legyen márt levels -is!
De most minek tanuljak ha úgy hamarább megtanulom ha készen látom a kódokat!
én a hello világ -ot nem nézdtem és elég jól tudok valamenyi dolgot!
és csak onnand tudom hogy egész kódokat láttam és az alapját meg tanuldtam! Letudnád firkantani nekem azt a kódot amit akarok? Lécike.
Csinálj egy dictionary-t, amiben a kulcsok a szintek, 1-98ig, az értékek pedig a következő szinthez szükségek XP pontok mennyiségei.
Aztán mindig az adott szinttel megindexeled, és meg is van, h. átléptél-e már a köv. szintre.
Ennyi.
Kódot direkt nem írok, mert ha nem érted, amit írtam, akkor fogadd meg a többiek tanácsát, és Hello World, valamint algoritmizálási alapok.
"De most minek tanuljak ha úgy hamarább megtanulom ha készen látom a kódokat!
én a hello világ -ot nem nézdtem és elég jól tudok valamenyi dolgot!
és csak onnand tudom hogy egész kódokat láttam és az alapját meg tanuldtam!"
Egy egyszerű if-et nem tudsz összerakni, mit tanultál te meg?
Házat sem úgy építünk, hogy összedobáljuk a téglákat és megkérdezzük a mestert, hova kell a malter. Te most ezt csinálod.
Amit kéne csinálnod: tisztában lenni az építőelemekkel és technikákkal, utána megtervezni milyen házat (programot) szeretnél és felépíteni (lekódolni).
Jelen hozzáállásoddal nem megy. Vedd már észre.
Az if et márt tudom! :) Deh azt amit értál nem :P
Deh a kódot add meg lécike.
Könyörgöm, hát leírtad a kérdésben:
"Ha az xp.Text = 300 akkor az level.Text = Level.Text +1 "
Csak át kéne írnod VB-re...
így:
If
xp.Text> 3000 Then
Level.Text = Level.Text + 1
End If
Vagy ha kéne még valami akkor írd meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!