Mennyit keresek biztosan MINIMUM? Ha elvegzem a sulit.
Ebből nem derül ki mit tudsz, mit csináltál eddig.
Annyit lehet ezek alapján mondani, hogy aminimálbért biztos megkapod.
Már persze, ha találsz munkahelyet.
Én úgy tudtam, hogy a szakmai informatikushoz, min szakmai érettségi kell és nem elég egy közismereti emelt az 5öd évhez. Nah m1.
Van igazság abban amit a többiek mondanak, de ha feltesszük, hogy munkát kapsz és elvégzed a +1 évet ami jó esetben ad valami papírt arról hogy technikumilag neked ez a szakmád akkor a minimál béred min 140ezer forint lehet csak.
Ha nem kapsz semmi papírt ami igazolná hogy neked ez a szakmád / nem végzed el mert tényleg olyan rossz tanuló vagy, akkor 90 körül.
(Egyébként nem ártana összeszedni magad legalább a végén.. nem olyan nehéz mindennap leülni azt max 1 óra alatt áttanulni mindent másnapra...)
Hát ez sajnos ilyen, de a te szakmád legalább még ér is valamit, míg a bölcsész és hasonló vonalon lévők az egyetemről kikerülve csak pislognak, hogy tényleg nem kellenek sehova. Nem is kár érte, hogy fizetőssé teszik ezeket a szakokat, ha valaki ennyire nem akar később integrálódni a munka világába annak szívügye de akkor fizesse ki.
IT vonalon hálistennek amúgy nem kell annyira a papír, nekem egy okj-m van és nettó 240 + kaffetéria a bérem programozóként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!