Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozást szeretnék tanulni...

Programozást szeretnék tanulni, ugyanis elhatároztam, hogy játékot szeretnék készíteni. Ehhez melyik programozási nyelvtudás szükséges?

Figyelt kérdés

Melyik programozási nyelvet kezdjem el tanulni? Ismerek pár fajtát, de teljesen nullán vagyok és tudnátok olyan könyvet vagy oldalt ami teljesen a nulláról megtanít programozni egy nyelvet amit ajánlanátok nekem kezdőnek.

Egy programozási nyelvet sem ismerek.

Így nekem mennyi idő lesz elsajátítani az elsőt?

Ha egyet tudok arra alapozhatom a többi megtanulását, mármint könnyebb lesz?

2013. aug. 6. 19:59
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"nem tudom egy nyelv hogy lehet lassú, de mindegy, itt mellőzve az ideológiai vitát azt megjegyezném, hogy a C++ ilyetén használata egyáltalán nem abból adódik, mert az alkalmasabb ilyesmire, hanem abból, hogy van egy brutális kódbázis amit senki nem fog portolni más nyelvre ha nem muszáj."

Úgy lehet lassú, hogy nem natív kód készül belőle, hanem futtató környezet, interpreter, VM kell a benne fejlesztett alkalmazás futtatásához.

A C++ pedig nem holmi kódbázisok miatt olyan népszerű (LOL), hanem az alkalmassága, univerzalitása és nem utolsó sorban a sebessége okán.

2017. okt. 25. 04:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!