Egy informatikai szakközépben mennyire tanítanak meg programozni? Mennyit gányolnak a majdani egyetemre nézve?
otthon tanulgatok jelenleg programozni, informatikai suliba megyek szept.-től, ha később megyek majd egyetemre(kopp kopp) akkor előnyt jelent ha előtte ilyen szakközépbe jártam?
(légyszi ne piszkálják a kérdést a szuperokos moderátorok)
"Viszont a szocializációdhoz nagyban hozzájárul egy gimnázium egy fiúkkal teli szakközéphez képest. Teljesen más környezet, én soha nem járatnám a gyerekemet infós szakközépbe ha tudom, hogy okos." - Nem szokásom más nevelési módszerét lehurrogni ("úgyis az ő baja"), de a te gondolkodásod nagyon primitív. Eleve az, hogy a gyereked "járatni" akarod XY iskolába...mert a gyerek nem döntheti el, hogy ő hova akar menni? És ha asztalosnak akarna tanulni, mit csinálnál?
Másrészről a szocializációt nem csak iskolai keretek között lehet gyakorolni. Informatika szakra jártam és voltak lányok (nem csak elvétve 1-2). És képzeld: még az egyetemi infós szakokon is vannak lányok.
Amúgy valamennyire meg fognak tanítani programozni, de túl sokra nem mész vele. Középiskolai keretek között a maximális cél az emelt érettségi lehet. Meg lehet nézni miféle programozási feladatokat adnak egy emelt infó érettségin (egyszer fájlkezelés, 4 alapművelet, minimum/maximum keresés, átlag, kb ennyi). Egy alapot ad a dolognak (lesz sok ismerős kifejezés), de maga az elméleti anyag tényleg csak egy kis töredéke annak, amit az egyetemen leadnak.
Amúgy én inkább azt nem értem, hogy mi a francnak kell ennyi office-t tanítani informatika órán. Persze, tudni kell kezelni, de felesleges ennyi időt elpocsékolni rá. Sokkal jobban meg lehetne alapozni az egyetemi informatikát.
"Eleve az, hogy a gyereked "járatni" akarod XY iskolába...mert a gyerek nem döntheti el, hogy ő hova akar menni?"
14 évesen a gyerek nem dönthet semmiről. Lehet véleménye, de a törvény is úgy rendeli, hogy a szülő jóváhagyása szükséges az ilyesmikhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!