Egy informatikai szakközépben mennyire tanítanak meg programozni? Mennyit gányolnak a majdani egyetemre nézve?
otthon tanulgatok jelenleg programozni, informatikai suliba megyek szept.-től, ha később megyek majd egyetemre(kopp kopp) akkor előnyt jelent ha előtte ilyen szakközépbe jártam?
(légyszi ne piszkálják a kérdést a szuperokos moderátorok)
Én azt vettem észre, hogy akik a najmanból jöttek egyetemre, sokkal jobban gányoltak, mint akik nem. Ha otthon magadtól kódolsz és igényes vagy magaddal szemben az sokkal többet jelent bármilyen középiskolánál. Az egyetemen úgyis lesz egy rakás matek meg egy rakás olyan dolog a programozásról, amiről nem is gondoltad, hogy hozzátartozik, de nem is érdekelt soha.
Viszont a szocializációdhoz nagyban hozzájárul egy gimnázium egy fiúkkal teli szakközéphez képest. Teljesen más környezet, én soha nem járatnám a gyerekemet infós szakközépbe ha tudom, hogy okos.
Egy informatikai szakközépben lóf...t sem tanítanak meg.
Mennyit gányolnak? 100%
No és az egyetemen? El kell, hogy keserítselek: ott is 100%.
Az egyetem nagyjából időpazarlás, ha megy a programozás magadtól - i.e. tudod, minek hol kell utánajárni (ugyanis az egyetem pont csak ezt az iránymutatást adja)
"(ugyanis az egyetem pont csak ezt az iránymutatást adja)"
Akkor te rossz egyetemre jártál :) Az egyetem nem tanít meg kódolni, de sokmindent adhat, aminek a hiánya durván meglátszik.
"Ismerek jó kódereket, akik alapvető algoritmusokkal sincsenek tisztában"
Na igen, tipikus példa, amikor C#-ban linq-val select meg where meg a többi extension method az nagyon megy, de ha vissza kell állni mondjuk .NET 2.0-ára, akkor csak pislognak, mert egy maximum-kiválasztás is fejtörést okoz nekik :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!