Melyiket érdemesebb megtanulni? C# VS Visual Basic?
Attól függ mit akarsz programozni. Tanulni jók a VB alapok. Általános alkalmazásfejlesztésre a C#, de mindkettőről tudni kell, hogy az alkalmazásaid nem lesznek natívak. Én a C#-ot ajánlom.
Ha gyors, számításigényes natív programokat akarsz írni, C++t tanulj. Azzal szinte bármit megírhatsz, de jóval nehezebb megérteni, mint az előző kettőt.
Nagyon hasonló mindkettő, annyira, hogy az egyszerűbb kódokat át lehet fordítani (van neten konvertáló, guglizz rá).
Igazából én azt mondanám, hogy kezdd a VB-vel, aztán menj át a C#-ra, ha már érted a lényegét.
en ugy tudom h. a nativ kód amit a gép értelmez szal muszály nativnak lennie... egyébként vb-ben már nagyából megtanultam programozni azért tettem fel ezt a kerdest h. áttérjek e c#-re,mert ugy vettem eszre,hogy abban sokkal több lehetöseg van pl. inkrementálás így a++ meg a for ciklus is másabb.
de ugynéz ki hogy áttérek és belekezdek a youtube tutorialokba kösz a válaszokat
"a nativ kód amit a gép értelmez szal muszály nativnak lennie"
Nem muszáj. Natív az, ami a legalacsonyabb szintű, tehát a processzor utasításaiból álló kód. A C# alapértelmezésben nem ilyen kódot fordít, mégis lefut. (Ld. #5 válaszoló.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!