Egy forráskóddá (visual basic) visszaalakított exe betöltéskor miért ír hibákat?
A visszafejtés nem tökéletes, nem véletlenül fejtenek vissza többnyire assemblerre, és tovább nem, ott kevesebb a hibalehetőség.
A teendő: egy hozzáértővel kijavíttatni a hibákat, bár nem biztos, hogy ez olcsóbb, mint a program megvétele.
Köszönöm válaszod. Nem kalózkodásból csinálom, csak egyszerűen érdekel ez a téma. Ami programmal próbálkozom freeware egyébként.
Folyamat, ahogy csináltam: egy programmal megállapítottam milyen nyelven írták. Ez kiírta, hogy basic, illetve hogy semmilyen védelem nem volt az exe-n. dotPeek nevű programmal pedig visszalakítottam kóddá. Ez látszólag mindent szépen visszanyert, de de visual studio szerint mégis tele van hibával. Kódot még értettem is valamennyire, de azért hogy kijavítsam az összes hibát nem vagyok bennfentes. Assemblerre visszakódolva (wdasm32-vel) viszont még annyit se értek a gépikódból, kivéve a néhány lda és jmp, stb. utasításokat. Esetleg valami megoldás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!