"Eltiltás" számítógéptől. Hogyan?
Az én problémám, nem is annyira programozói. Van egy bátyám, aki rendszeresen letölt minden hülyeséget, és eltünteti ezzel az összes helyet a gépről. Ráadásul problémákat csinál a gép aktivitásában is, amiket csak nehezen lehet visszaállítani. Tehát hogyan lehet, olyan felhasználónevet létrehozni, amiben csak Internetezni tud, letölteni nem, és msn-ezni. Teljesen eltiltanom nem lehet, hogy lejelszavazom a gépet, mert sajnos egy háztartásba vagyunk zárva, és akkor kitörik a balhé, hogy mi az, hogy ő nem tud gépezni :@ Előre is köszönöm a segítséget:
M.Alex.
csinálj partíciót a winyón (pár gb-ot) és egy felhasználónevet a bátyádnak.+a többi helya winyóna tiéd egy másik felhasználónéven ja mindegyiken legyen külön jelszó
remélem beválik az ötlet
Állapodjatok meg egy kvótában. Ha azt túllépi, akkor mondjuk minden megabyte után kap egy verést.
Előbb-utóbb megunja.
(Nah, arra én is kiváncsi vagyok, hogy winfos alatt hogy lehet megoldani, hogy csak egyik particiót használhassa)
Amúgy én újratelepíteném a gépet. Egy winfost és egy linuxot rá. A winfost lejelszavazni a linux alól meg netezhet a bratyó. (Telepítéskor adsz a Linuxnak 1-2 gigát)
Húú... Hát köszi... De hát... Mindegy. Valahogy csak meglehet oldani. Csak a kvóta nem tudom hogyan működik, már próbáltam, de inkább kiütöttem. Hogyan kell használni? Az megoldaná talán? Verni? Uggyan. Ez egy idióta.. A Linuxot kipróbálnám, de nem csesztetem a gépet.. Lehet fölrakok neki egy win 2000-ret és akkor jó...De egyelőre maradok xp-n belül.. Várom az ötletelek.. Köszönöm előre is, és az eddigi segítségeket is ::
Alex
csinálj neki egy másik felhasználót, ami nem rendelkezik rendszergazdai jogokkal
a saját felhasználódat pedig jelszavazd le
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!