Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » "Eltiltás" számítógéptől. Hogyan?

"Eltiltás" számítógéptől. Hogyan?

Figyelt kérdés

Az én problémám, nem is annyira programozói. Van egy bátyám, aki rendszeresen letölt minden hülyeséget, és eltünteti ezzel az összes helyet a gépről. Ráadásul problémákat csinál a gép aktivitásában is, amiket csak nehezen lehet visszaállítani. Tehát hogyan lehet, olyan felhasználónevet létrehozni, amiben csak Internetezni tud, letölteni nem, és msn-ezni. Teljesen eltiltanom nem lehet, hogy lejelszavazom a gépet, mert sajnos egy háztartásba vagyunk zárva, és akkor kitörik a balhé, hogy mi az, hogy ő nem tud gépezni :@ Előre is köszönöm a segítséget:

M.Alex.

2009. okt. 24. 12:44
1 2
 1/13 anonim válasza:

csinálj partíciót a winyón (pár gb-ot) és egy felhasználónevet a bátyádnak.+a többi helya winyóna tiéd egy másik felhasználónéven ja mindegyiken legyen külön jelszó

remélem beválik az ötlet

2009. okt. 24. 13:08
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm megpróbálom.
2009. okt. 24. 16:15
 3/13 A kérdező kommentje:
És hogyan kell partíciót létrehozni utólag? :$
2009. okt. 24. 16:49
 4/13 anonim ***** válasza:
particion managerrel (használd a guglit)
2009. okt. 24. 17:25
 5/13 anonim ***** válasza:
A partícionálással vigyááááááázz, mert nagyon rá lehet tudod mizni. Inkább állíts be egy limitet a bátyád felhasználói fiókjára, hogy mennyi helyet használhat a vinyón, és többet akkor nem fog tudni letölteni, max annyit.
2009. okt. 25. 01:55
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2009. okt. 25. 20:00
 7/13 A kérdező kommentje:
Tehát létrehoztam egy partíciót neki, és egy felhasználó nevet. Hogy tudom beállítani, hogy csak azt a lemezt tudja használni a többihez ne férjen hozzá?
2009. okt. 26. 09:48
 8/13 anonim ***** válasza:

Állapodjatok meg egy kvótában. Ha azt túllépi, akkor mondjuk minden megabyte után kap egy verést.

Előbb-utóbb megunja.

(Nah, arra én is kiváncsi vagyok, hogy winfos alatt hogy lehet megoldani, hogy csak egyik particiót használhassa)

Amúgy én újratelepíteném a gépet. Egy winfost és egy linuxot rá. A winfost lejelszavazni a linux alól meg netezhet a bratyó. (Telepítéskor adsz a Linuxnak 1-2 gigát)

2009. okt. 27. 11:48
 9/13 A kérdező kommentje:

Húú... Hát köszi... De hát... Mindegy. Valahogy csak meglehet oldani. Csak a kvóta nem tudom hogyan működik, már próbáltam, de inkább kiütöttem. Hogyan kell használni? Az megoldaná talán? Verni? Uggyan. Ez egy idióta.. A Linuxot kipróbálnám, de nem csesztetem a gépet.. Lehet fölrakok neki egy win 2000-ret és akkor jó...De egyelőre maradok xp-n belül.. Várom az ötletelek.. Köszönöm előre is, és az eddigi segítségeket is ::

Alex

2009. okt. 27. 15:42
 10/13 anonim ***** válasza:

csinálj neki egy másik felhasználót, ami nem rendelkezik rendszergazdai jogokkal

a saját felhasználódat pedig jelszavazd le

2009. okt. 27. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!