Ha a matematika nem az erősségem, de szeretném kitanulni az informatikus szakmát, a kettő erősen kizárja egymást?
Rühellem a matekot, mégis itt ülök még hatig a gép előtt... ;)
Btw az "informatikus" csak egy gyűjtőszó.
"betonrépa szintű matektudás"
Na ezt még így nem hallottam! :DD
"szinte zéró matekkal is lehetsz profi programozó, viszont mindig lesznek olyan feladatok ahol számolni kell, az alapok feltétlenül menjenek."
Nem tudom ti hová jártatok, de nekem anno a főiskolán eléggé sok, és durva matek volt. De a munkám során is rengeteg matematikával találkozom.
Úgyhogy attól függ, milyen területre akarsz elhelyezkedni. Egy rendszergazdának nyilván elég a "zéró" matek, de gondolom azért a "zéró" matekkal is 255-ig tudsz számolni :D
"Nem tudom ti hová jártatok, de nekem anno a főiskolán eléggé sok, és durva matek volt. De a munkám során is rengeteg matematikával találkozom."
Nem tudom, hol dolgozol, de a tapasztalatom szerint az általános iskolai (nagyritkán középsikolai) mateknál többre nem sok projekt esetén merül fel az igény. Sokkal többet játszik a logika és a józan paraszti ész - no meg a tapasztalat, ami ugye pótolhatatlan.
Szabad esetleg megkérdeznem, hogy - üzleti titkokat mellőzve, persze - milyen projekten dolgozol? :) (Feltételezem, hogy magad is fejlesztő vagy)
Általános iskolában (nagyon rosszul magyarázó matektanárunk volt) az istennek nem bírtam megérteni a kettes számrendszer lényegét. Aztán, amikor jött a Commodore korszak, és már egy kicsit jobban belemélyedtem, végre felfogtam, hogyan működik, mire jó, és miért éppen ezen alapszik a számítástechnika.
Persze azért azóta sem vagyok a matematika professzora, de közben már megtanultam azt is, mi az a "Hexadecimális" érték. Erre is jó az informatika. Visszafelé is működik :)
Egy progamozó kell,hogy rendelkezzen az alapsuliban tanítottakkal.Az alapszintű műveltésggel legyen mindig tisztába.
A 3D grafikához meg a fősulis,egyetemes matekkal is tisztába kell lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!