Melyik a legjobb programozási nyelv kezdőknek és miért?
A programozás mint olyan nem nyelvfüggő, a mögöttes elméletet/látásmódot kell tudni és megérteni.
Használni bármilyen nyelvet lehet, de érdemes talán valami könnyű scriptnyelvel kezdeni, például ilyen a Python.
Barátságos, sok könyvtár van hozzá és sok hasznos dolgot lehet benne csinálni.
Én a php-val kezdtem, nem mondom, hogy az a legjobb kezdőknek, de nekem megfelelt.
Nem erősen típusos nyelv mint a java, ezért könnyebb programozási tételeket írni benne, illetve a végeredmény is látványosabb, nem csak egy konzolban irkálja a cuccokat, hanem táblázatba tudod rakni őket, CSS-el formázni, szóval sok mindent meg lehet tanulni php-val.
A php kezdésnek azért is jó, mert rengetegen használják, ergo rengeteg cucc van fent róla neten.
A programozási tételek, sorozathoz értéket, sorozathoz sorozatot rendelő tétlek gyakorlatilag mindenhol ugyan az, csak más a szintaktika, ezért is jobb ha kevésbé típusos nyelvvel próbálkozol először, és utána ránézel a javára.
Egyetértek elsővel.
De röviden válaszolok:
Legjobb nyelv kezdőknek: mindenki mást fog mondani.
Neten lehetséges tanulni: simán.
Egy nyelv segítségedre lesz bonyolultabb nyelveknél is: igen, hiszen az első nyelvvel együtt nem csak magát a nyelvet, hanem a logikát is elsajátítod (legalábbis így kéne), és a logika pedig minden nyelvhez jó.
Tehát a lényeg: hogy nem a nyelv a lényeg, hanem a logika. Ha ez megvan, akkor mindegy milyen nyelvet mondanak, Guglival + buksiddal tudsz abban is programot írni.
Le töltötem a turbo pascalt de nagyon alapnak meg elavultnak tünik, inkább valami újabbal próbálkozok :D
amúgy a visual basic is egy külön programozási nyelv?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!