Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Lehet-e egyedi statement-t...

Lehet-e egyedi statement-t írni C++11 nyelven?

Figyelt kérdés

Ilyesmire gondolok:

trap(valami kifejezés) {

utasítás1;

utasítás2;

...

}

És a trap utasítást szeretném deklarálni úgy, hogyha a kifejezés valamilyen értékeket ad vissza, akkor a blokkjához meghatározott utasítások működjenek.

2013. júl. 15. 20:42
 1/10 A kérdező kommentje:
Javítom magam: Lehet-e egyedi vezérlő szerkezetet írni?
2013. júl. 15. 20:49
 2/10 anonim ***** válasza:

Ehhez miért nem elég egy sima if? :)

Amúgy meg ahhoz hogy magát a nyelvet módosítsd, saját fordítót is kéne csinálnod, ami nyilván nem 2 perc.

2013. júl. 15. 21:09
 3/10 A kérdező kommentje:
Azért, mivel a trap vezérlő szerkezet egy jóval bonyolultabb , műveletes sorozatát hajtja végre és közben, mielőtt lefutna a blokk.
2013. júl. 15. 22:07
 4/10 A kérdező kommentje:

Közben találtam egy kis workaroundot templattel valahogy így:

trap<type& t, value& v>(std::function<void>);

2013. júl. 15. 22:09
 5/10 anonim ***** válasza:
Hát szerintem a mai nyelvek már annyi féle eszközt adnak a programozóknak, hogy bármit megtudsz csinálni a meglévő eszközkészlettel is. De amúgy meg kombinláhatsz template-eket, define-okat, függvény pointer-eket, lambda-kat, azt alkotsz, amit akarsz, csak győzd debug-olni!:D
2013. júl. 15. 22:37
 6/10 iostream ***** válasza:

Templatetel futásidejű döntést nem tudsz csinálni. Nem is értem pontosan, mit szeretnél, egyelőre switchnek tűnik, az persze csak integrális típusokra működik.

Amúgy nem tudsz saját statementet csinálni.

2013. júl. 16. 09:37
 7/10 anonim ***** válasza:

Makrót tudsz csinálni. Assemblerhez pl. láttam már olyan makrógyűjteményt, amivel for ciklust, és egyéb összetett szerkezetet lehetett csinálni. :))

Én a helyedben a makróknak néznék utána.

2013. júl. 16. 14:21
 8/10 iostream ***** válasza:
Oké, de a az assembler makrók sokkal erősebbek, mint a C-s makrók. Persze ha a kérdező leírja, hogy pontosan mit szeretne, akkor lehet többet tudunk segíteni :)
2013. júl. 16. 15:05
 9/10 anonim ***** válasza:

Ez igaz. Olyasmire gondoltam, mint pl. a wxWidgets-et használó progikban az "IMPLEMENT_APP(appClass)", ami egy sorban magába foglalja kb. a teljes main loop-ot, meg a user osztályokon kívül a progi magját. :)

De ettől ez még persze nem lesz statement, viszont segíthet. Tényleg a céltól függ.

Respect. :)

2013. júl. 17. 09:12
 10/10 A kérdező kommentje:
Ja azóta már megoldottam makrókkal a dolgot. Csak szebbé akartam tenni a kódot. Jónéhány reguláris kifejezésekhez hasonló felismerőt írtam és ezek miatt hoztam létre könnyebben olvasható egyedi utasításokat. Pl expect("valami") do(); ez vár egy valami karaktersorozatot és pár dolgot még csinál. Ha a karaktersorozat helyes, akkor lefut a do függvény.
2013. szept. 13. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!