Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Python 3.3.2 szintaxis hiba?

Python 3.3.2 szintaxis hiba?

Figyelt kérdés

Python 3.3.2-m van.

A probléma a következő :

nyitok egy IDLE-t, megadok mondjuk 3 értéket.

elfogadja, kiírni is tudom, tökéletes

Aztán elmentem , s mikor megnyitom, syntax error. ha megnyitom a mentést IDLE-vel, és lefuttatok egy check module-t, az kiírja, hogy syntax error, és kijelöli pirossal a legfelső sorban lévő Python 3.3.2 kiírás középső számjegyét (3)

Most kezdtem csak nemrég tanulni, mi lehet a probléma?

2013. júl. 14. 19:27
 1/7 anonim ***** válasza:
Annak a "Python 3.3.2" stb-nek nem kellene ott lennie. Másold már be ide mi van pontosan a .py fileban!
2013. júl. 15. 13:25
 2/7 tabaki ***** válasza:
Számomra kissé zavarba ejtő a leírás, nekem egyáltalán nem egyértelmű, hogy ténylegesen mit csinálsz. És igaza van scribának, az egyetlen egyértelmű dolog a python-kód lenne, azt miért titkolod? Nem hinném, hogy ne férne ide.
2013. júl. 15. 14:06
 3/7 A kérdező kommentje:

Python 3.3.2 (v3.3.2:d047928ae3f6, May 16 2013, 00:03:43) [MSC v.1600 32 bit (Intel)] on win32

Type "copyright", "credits" or "license()" for more information.

>>> proba = "első próba"

>>>

Ez ugye az IDLE (shell,interpreter).

Csak egy művelet volt, mégpedig létrehoztam egy változót egy adott értékkel.

Ha ezt elmentem, és később megnyitom IDLE-vel (jobb katt- edit with IDLE) akkor ugyanazt látom kiírva, ahol félbenhagytam, viszont ha írnál a következő parancsot (pl.: print (proba) vagy csinálnék akármi mást, beírom, enter után nem történik semmi, csak egy full üres sorba rak ugye lejjebb, ahol már főpromt ( >>> ) sincsen. Mint egy átlag szövegszerkesztés.

+ ha rámegyek hogy : run-Check module, akkor syntax error, és kijelöli pirossal a legfelső sorban a középső 3ast.

ezt :

Python 3.-->3<--.2 (v3.3.2:d047928ae3f6, May 16 2013, 00:03:43) [MSC v.1600 32 bit (Intel)] on win32

Type "copyright", "credits" or "license()" for more information.

>>> proba = "első próba"

>>> print (proba)

(itt tudok írni, főprompt nélkül, reakció nélkül)

2013. júl. 15. 20:19
 4/7 tabaki ***** válasza:
Programszövegként mentesz el egy csomó képernyőszemetet, és azt ellenőrzöd, ezek után mit vársz? A kódszövegnek kérjél új ablakot (File => New Window), amelyikbe beírhatod, ne pedig a promptot mentegesd. Amíg az IDLE működése homályos előtted, megpróbálhatod a programjaidat Geanyvel vagy akár Jegyzettömbbel is írni, talán úgy egyértelműbb lesz.
2013. júl. 15. 22:05
 5/7 anonim ***** válasza:

Talán már rájöttél magadtól is, mi a baj, de azért leírom:

Ne másolj be mindent a konzolról a .py file-odba. Se a python bejelentkező üzenetét, de a promptokat!

Így kell kinézni a filenak:

proba = "első próba"

print (proba)

Csak két sor és prompt nélkül. Ezt futtasd.

Remélem ezután már minden magyarázat nélkül is világos a konzol és az editor közötti különbség.

2013. júl. 16. 09:07
 6/7 anonim ***** válasza:

Bocs:

"de a promptokat!" helyesen "se a promptokat!"

2013. júl. 16. 09:08
 7/7 A kérdező kommentje:

igen, ez így világos.

ki is próbáltam természetesen,és minden tökéletes. + meg is világosodtam kicsit az interpreter témában.

kösz! :)

2013. júl. 16. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!