Python 3.3.2 szintaxis hiba?
Python 3.3.2-m van.
A probléma a következő :
nyitok egy IDLE-t, megadok mondjuk 3 értéket.
elfogadja, kiírni is tudom, tökéletes
Aztán elmentem , s mikor megnyitom, syntax error. ha megnyitom a mentést IDLE-vel, és lefuttatok egy check module-t, az kiírja, hogy syntax error, és kijelöli pirossal a legfelső sorban lévő Python 3.3.2 kiírás középső számjegyét (3)
Most kezdtem csak nemrég tanulni, mi lehet a probléma?
Python 3.3.2 (v3.3.2:d047928ae3f6, May 16 2013, 00:03:43) [MSC v.1600 32 bit (Intel)] on win32
Type "copyright", "credits" or "license()" for more information.
>>> proba = "első próba"
>>>
Ez ugye az IDLE (shell,interpreter).
Csak egy művelet volt, mégpedig létrehoztam egy változót egy adott értékkel.
Ha ezt elmentem, és később megnyitom IDLE-vel (jobb katt- edit with IDLE) akkor ugyanazt látom kiírva, ahol félbenhagytam, viszont ha írnál a következő parancsot (pl.: print (proba) vagy csinálnék akármi mást, beírom, enter után nem történik semmi, csak egy full üres sorba rak ugye lejjebb, ahol már főpromt ( >>> ) sincsen. Mint egy átlag szövegszerkesztés.
+ ha rámegyek hogy : run-Check module, akkor syntax error, és kijelöli pirossal a legfelső sorban a középső 3ast.
ezt :
Python 3.-->3<--.2 (v3.3.2:d047928ae3f6, May 16 2013, 00:03:43) [MSC v.1600 32 bit (Intel)] on win32
Type "copyright", "credits" or "license()" for more information.
>>> proba = "első próba"
>>> print (proba)
(itt tudok írni, főprompt nélkül, reakció nélkül)
Talán már rájöttél magadtól is, mi a baj, de azért leírom:
Ne másolj be mindent a konzolról a .py file-odba. Se a python bejelentkező üzenetét, de a promptokat!
Így kell kinézni a filenak:
proba = "első próba"
print (proba)
Csak két sor és prompt nélkül. Ezt futtasd.
Remélem ezután már minden magyarázat nélkül is világos a konzol és az editor közötti különbség.
Bocs:
"de a promptokat!" helyesen "se a promptokat!"
igen, ez így világos.
ki is próbáltam természetesen,és minden tökéletes. + meg is világosodtam kicsit az interpreter témában.
kösz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!