Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy lehet lemezre írni az...

Gerocs2 kérdése:

Hogy lehet lemezre írni az Ubuntut?

Figyelt kérdés
2013. júl. 7. 09:37
 1/9 anonim ***** válasza:
megfogod az ISO filet és kiírod egy lemezre. ennyi!
2013. júl. 7. 09:37
 2/9 anonim ***** válasza:
Minden normális íróprogramban megtalálható egy erre szolgáló funkció. Ilyen vagy hasonló néven keresd: lemezkép felírása.
2013. júl. 7. 09:46
 3/9 A kérdező kommentje:
letöltöttem az ubuntut de sehogysem tudom lemezre írni
2013. júl. 7. 09:49
 4/9 P.O.C. ***** válasza:

De mielőtt félre értenéd az előző választ, nem magát az iso fájlt kell kiírni adatlemezként, hanem minden CD/DVD író programnak van olyan funkciója hogy CD/DVD kép kírása.

Ugyanis az ISO nem csak a fájlokat tartalmazza, hanem a lemez minden más beállítását, többek között a boot szektort is. Tehát az sem jó megoldás, ha valami tömörítő programmal előtte kibontod az ISO -t, majd csak a fájlokat másolod a lemezre.

Lemezkép kiírására szerintem az ImgBurn a legjobb program az ingyenesek közül.

2013. júl. 7. 09:50
 5/9 A kérdező kommentje:
az ubuntu azt írja, hogy az infra recorder íróval tudom lemezre írni de amit leírnak nincs is olyan
2013. júl. 7. 09:53
 6/9 P.O.C. ***** válasza:

Google 3 másodperc: [link]

Az Ubuntu egyébként csak javasolja ezt a programot a több száz közül, ami tud CD képet felírni.

Nem megbántani akarlak, de ha ilyen alap feladatokra se vagy képes, ennyi segítség után se. Akkor nem biztos, hogy a Linux operációs rendszer lesz számodra a legjobb választás.

2013. júl. 7. 10:01
 7/9 A kérdező kommentje:
oké köszi a választ
2013. júl. 7. 10:06
 8/9 anonim ***** válasza:
nagyon pici betűkkel
2013. júl. 7. 10:36
 9/9 tabaki ***** válasza:
Ej, nem olyan rossz rendszer az Ubuntu, szerintem semmivel sem kényelmetlenebb, mint a Windows. Kifejezetten felhasználóbarát, abszolúte használható mélyebb linuxos ismeretek nélkül is. A lemezírás meg általánosabb kérdés, aminek semmi köze hozzá.
2013. júl. 7. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!