Szeretnék hacker lenni, hogyan tudom megtanulni az alapokat?
Én már megtanultam pár programozási nyelv alapjait ezek pedig a: java,C,C++,Batch,HTML nagyjából ennyi.Szeretném megtanulni a hackerkedést. Persze nem rossz dolgokra akarom használni hanem csak érdekelnének az alapok. Ha valaki egy oktató videót vagy tanácsokat tudna adni/linkelni vagy tippek milyen programozási nyelvet kéne még megtanulnom kérlek tegyétek meg.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
"Programozási nyelvek alapjaival" a világon semmire nem mész.
Ha már kisujjból megy az assembly programozás, akkor térj vissza a kérdéshez. Bár akkor már nem fogsz.
Olvass hacker könyveket... játssz hacker játékokkal, az pont jó lesz neked.
"Szeretnék hacker lenni" - egy hacker nem a GYK-ról indul...
Hacker, biztonságtechnikai szakértő.
Tanulhatsz programozónak, rendszergazdának. Az egyetemeken szoktak tartani biztonság témájú kurzusokat is, érdeklődj, az oktatók biztos fognak tudni segíteni!
A www.kurt.hu szokott tanfolyamokat indítani, nem kevés pénzért de oda is illik jó alapokkal menni. Az assembly elengedhetetlen, nagyon jó logika kell. Egy programot feltörni nem nehéz a mai világban, mivel olyan software-k állnak rendelkezésre, hogy szinte 'maguktól' megteszik. :) Bár ez így nem igaz, mivel - programnyelvtől függetlenül - ha nem rendelkezel alapvető de inkább magasabb programozási tudással nem fogod ismerni a programok működését. 25 éve programozok, de engem nem vonzott a fent emlitett dolog. A programjaimban sincs semmiféle védelem mert teljesen feleslegesnek tartom. Nem tagadom volt amit én is feltörtem mert nagyon kellett és mással nem tudtam pótolni, de csak saját részre.
Mindent összefoglalva ha csak a nyelvek alapjait tanultad meg az nagyon kevés, lehet akármilyen video vagy oktató tananyag nem fogod megérteni.
Ezt az assembly-s marhaságot honnan szeditek? :-)
Ha UNIX/Linux vonalon érdeklődsz, akkor C, amennyiben pl. alkalmazások/kernel biztonsági rések után kutakodsz. Az exploit-ot már megírhatod perl-ben is...
Ha a webes szolgáltatásokra pályázol, akkor nyilván php, sql sokat segít.
Mindezek mellé persze masszív hálózati ismeretek.
Ezekkel már el lehet indulni. Videó, oktatási anyag kapcsán ha az Ethical Hacking anyagokhoz hozzáférsz, akkor azt nem fogod megbánni :-)
Assembly tényleg annyira nem kell, bár exploit íráshoz hasznos, de nem ezzel kell kezdeni.
Az alapokat kell ismerni, erős felhasználói szintű ismeret is kell ám.
Ha ez megvan, jöhet kicsit a programok működése, valamint a hálózatok működése.
Ismerni kell a rendszert, amit támadsz.
Mivel a legtöbb szerver unix/linux alapú, nem árt azt is ismerni. (Na meg több segédprogram van linuxra.)
Tudni kell a jogosultságok, illetve az egész rendszer működését.
A fenti link butaság:P
Na akkor mi kell a hackeléshez?
- jó hogy tidsz programozni ezekben
De: hackeléshez
-nem ártanak egy kis sql ismeret. Tanuld meg a sql injekciót. És ha azzal védekeznél, hogy dehát azt ki lehet védeni, akkor nézd meg a buherablogon a szürkekalapos jelentéseket, és meg fogsz lepődni hány weboldal sebezhető még ma is
-egy kis javascript, és az XSS támadás megértése. Ez is kivédhető, de hasznos dolog néha.
Ezután:
így c-ben egy olyan alap programot, ami stack overflow-t csinál, töltsd le hozzá a metasploitot, az ollydbg-t. és próbálj meg exploitot írni rá. Ehhez a youtube-on a Mikulásnap exploitíró verseny háromrészes videóra keress rá. Nagyon hasznos tud lenni. Meg a többi netacademiás videó is, meg fogsz lepődni, hogy mi minden van ott. Linket direkt nem írok.
-Ha megértetted a stack overflow-t, akkor utána corelan.be honlapon olvasd el az exploit writing tutorial, no meg nem árt ha ismered az exploit-db.com-ot. Ott kész exploitok vannak mindenféle rendszerre
-Ismerd meg a linuxot, és a windows-t is. Ez azt jelenti, hogy csukott szemmel is tudj telepíteni linuxot, tudj bash-ban mindenféle dolgokat csinálni, tudj szervert létrehozni néhány alapfogalmakat, és tudj kernel modult írni. Windows-on pedig a registry szerkezetét, és a főbb kulcsokat sem ártana ismerned, illetve az net parancsokat, mi az Nt Authority user.. Nézz utána közben a computer forensicnek, és a szteagnográfiának.
-Használd a metasploitot saját virtuális gépek ellen, ne más gépét akard feltörni, előtte elég sajátot törni, ez egyrészt illegális( már más gépét feltörni), másrészt pedig olyan tűzfalat, olyan biztonsági programot teszel fel, amilyet akarsz, később ha egyetemista leszel végezd el a Certificated Ethical Hacking tanfolyamot.
Programozni? No tök mindegy milyen nyelv, bár nem ártana a html-en kívül valamilyen webes programnyelv. (php, asp.net)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!