Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Pesten milyen cégek vannak,...

Pesten milyen cégek vannak, amik külföldi piacra is készítenek szoftvereket?

Figyelt kérdés
Vam erről valahol lista
2013. jún. 20. 20:19
 1/9 iostream ***** válasza:
57%

Na most a legtöbb szoftverfejlesztés nem úgy történik, hogy mi készítünk szoftvert, piacra dobjuk és valaki megveszi. Többnyire két módon történik.

1) a megrendelő odamegy, hogy ezt szeretném, szerződnek, fejlesztenek, leszállítanak stb.

2) a cég fejleszt szoftvert, mert kell valamire, például a Morgan Stanley most nagyon hírdetett, nekik rengeteg saját szoftverre van szükségük, vagy ott van az Ericcson, akik telekommunikációban utaznak, ők a mobilszolgáltatók szekrényeiben futó szoftvereket fejlesztik, félig saját ötlet, félig megrendelői kérések alapján.

2013. jún. 21. 09:46
 2/9 A kérdező kommentje:

Az iPhone-ra szánt alkalmazásokat is így készítik? A Kulcs-szoft is megrendelésre gyárt külföldi szoftvereket? Sorolhatnám a példákat, ahol igen is úgy történik a fejlesztés, hogy piacra dobnak egy terméket.

Esetleg van adatod arról amit állítasz és alá tudod támasztani forrásokkal, vagy csak "szerintem így van"?

Mert akkor meg szerintem nincs igazad.

2013. jún. 21. 12:03
 3/9 iostream ***** válasza:
Van egy állítás, hogy a legtöbb X Y. Te tudsz néhány példát, ahol egy X nem Y. Ezzel cáfoltnak tekinted az eredeti állítást. Nem csoda, hogy sötétség van a fejedben.
2013. jún. 21. 14:48
 4/9 A kérdező kommentje:
Az én állításom legalább annyira bizonyított mint a tiéd. Még mindig várok tényeket, ahelyett hogy érvelési hibát követnél el és személyemet támadnám.
2013. jún. 21. 16:57
 5/9 anonim ***** válasza:

2 lehetőség van.

Van egy ötleted, lekódolod, eladod.

Vagy mint programozó cég. Tudnak rólad. Megkeresnek, és szerződtetnek, hogy csinálj (kódold le) az általuk kívánt programot.

2013. jún. 22. 00:38
 6/9 iostream ***** válasza:

"Az én állításom legalább annyira bizonyított mint a tiéd. Még mindig várok tényeket, ahelyett hogy érvelési hibát követnél el és személyemet támadnám."

Én nem követtem el érvelési hibát, én tettem egy állítást, mire te tettél egy másikat, ami nem cáfolja az enyémet, ellenben úgy állítottad be, mintha igen. A személyedet meg tök nyugodtan támadom, mert az ilyen félművelt suttyók miatt korcsosul a vitakultúra, akik azt hiszik hogy hű de okosak, közben buták, mint a föld, és észre sem veszik.

A tények: nincs ilyen lista. Mint említettem, konkrétan általánosan piacra készített programok nagyon kevesen vannak az összes szoftverhez képest.

2013. jún. 24. 10:48
 7/9 A kérdező kommentje:
Ott követtél el érvelési hibát, hogy mondtál egy állítást, majd kértelek rá, hogy támaszd alá adatokkal és erre az volt a válaszod, hogy sötétség van a fejemben.
2013. jún. 24. 13:41
 8/9 anonim ***** válasza:

Kérdező, én aztán igazán nem akarom iostream pártját fogni, mert nem kedvelem, de ebben igaza van. Jópár éve ebben az iparágban dolgozok már, dolgoztam is már néhány cégnél, jelenleg vállalkozó vagyok, emiatt aztán sok céggel van kapcsolatom, így elég jó rálátásom van erre. Listát mondjuk nem tudok adni neked, annyira nem érek rá, de ha nagyon érdekel, a ksh-ról valahogy kibányászod.

Egyébként meg nem olyan triviális a dolog.

Ugye az olyan cégek, mint a Microsoft, Evosoft, IBM, Ericsson, NavnGo, Morgan Stanley, stb. magyarországi leányvállalatai semmi mást nem csinálnak, mint az anyacégnek megrendelésre gyártanak szoftvereket/komponenseket.

Így aztán a leányvállalat szemszögéből ők megrendelésre, egyedi szoftverfejlesztést végeznek.

De az anyacég szempontjából viszont dobozos terméket, hiszen a végén nyilván egy Windows/SQL Server/Informix/DB2/iGo/stb. lesz belőle.

De mivel pesti - tehát magyar - cégekről beszélünk, ezért ezt egyedi fejlesztésnek tekintjük.

Vannak természetesen az olyan cégek, mint a Graphisoft, akik végülis dobozos szoftvert gyártanak, külföldi piacra is, de ők vannak kevesebben. Ráadásul nem is biztos, hogy megállja a helyét ez az állítás, hogy a Graphisoft dobozos terméket csinál, annyira nem vagyok képben velük, annyit tudok róluk, hogy a CAD cuccokat ők csinálják.

A Kulcssoft dobozos terméket kínál, de ez megint csak egy példa. És persze van egy rakás egyéni vállalkozó/2-3 fős garázscég, akik mindenféle béna könyvelőprogramokat írogatnak, de hát az a vicc kategória, említésre sem méltó. Egyébként is belföldi piacra dolgoznak.

Az iPhone-ra/mobiltelefonra történő fejlesztések sem dobozok termékek nagyrészt, általában egy rendszer részeként forgalmazzák őket, és az is külföldi cégek megrendelésére készül.

Persze az otthon fejlesztő vérpistikék, akik rakosgatják fel az appstore-ba a béna kis appokat, azokra mondhatjuk, hogy dobozos termék, de én ezeket nem veszem komolyan :)

Kapcsolatban vagyok néhány nagyobb céggel, akik mobilra - is - fejlesztenek, és semmiféle dobozos termékük sincs, inkább saját framework-ök, de 99%-ban megrendelésre dolgoznak.

Magyarországról külföldi ügyfélnek nagyon nagy arányban egyedi szoftverfejlesztés történik, nem pedig dobozos termék terjesztése. Ez tény.

A kérdésre válaszolva, azt hiszem, elég sok cégnevet írtam már.

2013. jún. 27. 11:30
 9/9 iostream ***** válasza:
Tovább árnyalja a képet, hogy az iGO pl kikerül mint "dobozos termék" kézi kütyükön, de ez sem igazán dobozosság, hiszen te nem tudsz iGO-t venni CD-n és hazavinni, csak géppel együtt (vagy app marketből). Viszont rengeteg egyéb helyen is van iGO, ami kifejezetten nem dobozos, jellegében sem, megrendelésre.
2013. jún. 27. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!