Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan számoljak nagy egész...

Hogyan számoljak nagy egész számokkal pascalban?

Figyelt kérdés
Saját típus kellene ami sokkal nagyobb számokkal (egésszekkel) tud számolni min mondjuk a longinteger, óriási számok kellenk, hogy oldajam meg

2013. jún. 19. 10:25
 1/5 anonim ***** válasza:
kérdés, hogy mennyire számít a pontosság. nem ismerem a pascalt de lehet hogy csinálnék egy saját típust mondjuk egy fixpontosat de akár lebegőpontosat is, attól függ, hogy mennyire kell, hogy pontos legyen, vagy csak a nagyságrend számít. Aztán akkor csak a kitevőkkel kell törődni.
2013. jún. 19. 10:38
 2/5 A kérdező kommentje:
pontosnak kell lenni ésnagyon nagy számokkal dolgozok ezért kellen saját típus csak nem tudom hogy kell megírni
2013. jún. 19. 10:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Próbáltál már keresni valamilyen meglévő biginteger implementációt?

Pl ez: [link]

Ez ha jól látom nem támogatja a negatív számokat.

Nem feltétlen ez a legjobb, ez csak az első, amit találtam.

Ha nem találsz megfelelőt pascalban, még akkor is egyszerűbb átírni egy C#-ban vagy javaban készültet, mint sajátot írni.

2013. jún. 19. 11:05
 4/5 anonim ***** válasza:

Még anno 14 éves koromban számoltam a Fibonacci számsor elemeit, ehhez írtam egy rövid kis programot, ami a számokat szövegként kezelte, és gyakorlatilag az írásbeli összeadást használta. Ezzel a 17000-ik elem kb. 2 perc alatt volt meg, és ez az eleme már több, mint 8000 számjegyű.

Szóval akár te is próbálkozhatsz kezelni a számokat, saját eljárásokkal. Persze ha kell mondjuk szorozni vagy osztani, és tizedeseket, negatív számokat kezelni az sokkal bonyolultabb lehet, mint az egyszerű összeadás.

2013. jún. 19. 11:12
 5/5 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Igaz C++, de szerintem ha áttanulmányozod meg lesz a megoldás ;)

2013. jún. 19. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!