Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Adatbázist (sql) és egy...

Adatbázist (sql) és egy programot, hogy tervezik meg? (php)

Figyelt kérdés
2013. jún. 17. 20:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Leülnek és végiggondolják, mire van szükség (pl. milyen típusú adatokat kell tárolni), az egyes dolgok hogyan kapcsolódnak egymáshoz, hogyan hatékony tárolni/megvalósítani, stb.
2013. jún. 17. 22:07
 2/4 anonim ***** válasza:

Hát pont nem így.

Adatbázis tervezésre, és program tervezésre is rengeteg módszer létezik. Egyetemen mindegyik több féléves tantárgy, nem is tudnám elmagyarázni, de sajnos a tervezés több idő mint maga a kódolás, és igényes cégeknél nélkülözhetetlen része a munkának.

Egyszerűen az adatbázist minimum harmadik normálformára hozzák, megtervezik lekérdezéseket, tárolt eljárásokat, majd implementálják. Programoknál sokkal bonyolultabb, ott van költség becslés, rengeteg elemzés, tervezés, valamilyen modell alapján, majd implementálás, és ezek iterációja.

2013. jún. 18. 06:07
 3/4 anonim ***** válasza:

#1 vagyok és lenne egy kérdésem #2-höz:

Miért írod, hogy pont nem így?

A normálformához nem kell tudni, mit kell tárolni és hogyan kapcsolódnak egymáshoz? Tudod, függőségek!

A lekérdezések tervezéséhez nem kell tudni, hogy mire van szükség? Csak úgy kiköhögnek egy lekérdezést attól függetlenül, hogy mire akarják használni az adatbázist?

"ott van költség becslés," nem azért van, hogy kitalálják, "hogyan hatékony tárolni/megvalósítani," ?

Te is ugyanazt írod le amit én, konkrétumokkal, részletesebben. Hasznosabb a válaszod, nem azt firtatom.

Csak miért írod, hogy "pont nem így", amikor én is ezt írtam le, csak kevesebb konkrétummal, általánosabban?

2013. jún. 18. 09:55
 4/4 anonim ***** válasza:

"Egyszerűen az adatbázist minimum harmadik normálformára hozzák..."

Ezt még sokminden megelőzi, de az tény, hogy komoly feladatnál elég összetett és nem egyszerű.

2013. jún. 18. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!