Milyen Operációs Rendszerre váltsak?
Hamarosan lejár a Windows XP támogatása,és nemtudom milyen oprendszerre váltsak.
Gépem:Intel Celeron 2.66GHz 1,24GB RAM
Szóval,szerintetek milyen/melyik oprendszerre váltsak?
#17: "Amúgy tudtad hogy a Windows piaci részesedése 2012-ben csak 20% volt?"
Ja, az összes operációs rendszer piacán max (bár még ott se hiszem), amelyek közt ott az összes mobil oprendszer. Asztali számítógépen (és notebookon) pedig bőven 90% felett.
"Én pont fordítva tapasztalom, egy év Linux használat után már idegesít, ha Windowst kell használnom, mert nincsenek meg a megszokott programok."
Pont ezt mondom én is, ha nem vetted volna észre, csak a másik oldalról.. ha most Windows-ról Linux-ra vált, anyázhat hónapokig, hogy nincsenek meg a megszokott programjai.
És hiába van Linux-on LibreOffice, az nem Word, meg nem Excel. Lehet, hogy ugyanazt tudja, de mégsem teljesen egyforma. Ergo megint csak ott tart, hogy nincsenek meg a megszokott programjai.
"Amúgy tudtad hogy a Windows piaci részesedése 2012-ben csak 20% volt?"
Te melyik alternatív univerzumban élsz?
"Szerintem amikor a pattanásos 13 éves csodálkozik, hogy kattint a .exe fájlra és nem történik semmi, majd elordítja magát hogy mi ez a fos Linux, az nem a Linux hibája. Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz hülye."
Persze, hogy nem user a hülye. Hanem aki ráerőltette a Linux-ot egy olyan user-re, akinek nincsen semmi affinitása a számítógéphez, és nincs is kedve azzal szarakodni, hogy újratanulja azt, amit windows alatt nagy nehezen megtanult.
"Amúgy az egyetlen érvem, hogy ha annyira szar lenne, akkor nem ajánlanák ennyien. :)"
Senki sem mondta, hogy szar. Sőt, köztudottan stabilabb rendszer, mint a Windows. DE: az is köztudott, hogy a szoftvertámogatottsága jóval gyérebb. Lásd játékok.
Továbbá: pusztán azért, mert ingyenes, és stabilabb és kevesebb erőforrást igénylő op.rendszer, még nem feltétlenül jó ötlet mindenkinek arra váltania.
Ezért bátorkodtam megjegyezni, hogy ennyi információ birtokában, amit a kérdező adott, nem bölcs tanács rögtön Linuxra téríteni.
Ha a kérdező - tegyük fel - egy technikai analfabéta nagymama, aki nagy nehezen meg tudta tanulni a Windowst, annak nagyon nem jó ötlet Linuxra váltania.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!