Milyen mértékben lehetne ezt megvalósítani?
Nem gondoltatok bele még abba, hogy milyen jó lenne ha sok programozó összedobna egy virtuális várost, vagy földrészt és egy csomó embert beletenni, akiket felruháznának olyan magas szintű intelligenciával, hogy ők azt hinnék hogy valódi emberek és egy valódi világ, amiben szerepelnek?Tudnál háborúkat generálni, természeti csapásokat,mindent.Ugyanúgy élnének mint a rendes emberek.Tisztára mint a Mátrix.
Lehetne figyelni a képernyőn hogy éppen mit csinálnak.Akár te magad lehetnél az építész.Vagy az isten.
Előző válaszolónak:
1.) nem Blaxk&While hanem Black*, és az azért nem teljesen ilyen.
Kérdezőnek:
1.) Egy ilyen program iszonyatos memóriát igényelne, mivel ha tényleg azt szeretnéd, hogy azok az "emberek" úgy érezzék, hogy a való világban élnek, azt le is kell modellezni.
Csak egy algoritmus&adatszerkezet példával élve:
ha egy keresést beindítasz (mondjuk lineárist) akkor az vagy 2*n-szer fut le, vagy 1-szer. Na most ha mindegyiket figyelembe veszed akkor is n-szer fut le átlagban.
Ha egy világot szeretnél létrehozni, amiben van n ember, és mindegyiknek lenne önálló élete, akkor az borzasztó műveletigény lenne ( ha úgy 10milliárdszor futna le a ciklus rossz esetben ). Ergo szerintem egy 5-10petaflop, és pár ezer giga memória kéne egy ilyenhez, ha mondjuk egy Föld méretű bolygót próbálnál virtualizálni.
Az előttem szólók a számítási kapacitással/tárigénnyel indokoltál azt hogy miért nincsenek ilyen vagy ehhez hasonló projektek.
A számítási és tárkapacitás megfelelő hardvereszközök összekapcsolásával szinte a végtelenségig bővíthető, nem ez a legnagyobb probléma. A gond nem a "vassal" van, hanem a szoftverrel. A mesterséges intelligencia jelenleg nem áll azon a szinten, hogy ez csak vázlatosan is megvalósulhasson. Ha valaki írt már néhányszáz soros programot, tudja hogy milyen iszonyatos matematikai háttere van az egésznek. Egyszerűen még nem tart ott az emberiség szellemileg, hogy hasonló dolgok megvalósulhassanak.
A 3-al ezelőtti, hosszú vagyok.
Előző: Látom te sem szereted az MI-t, így nem is foglalkozol vele:)
Én pont a nyáron olvastam néhány tanulmányt a mesterséges intelligencia fejlődéséről, és azt kell mondjam, hogy "szoftverben" megvalósítható LENNE. Nagyon sokat fejlődött mind az informatika, mind az MI.
Ha matematikailag nem is lenne olyan bonyolult, de műveletileg már igen. Mire kitalálná az ember, hogy hogy valósítsa meg, már eltelne az élete nagy része:)
csak néhány osztály, ha mondjuk egy városról beszélünk:
város, épületek, emberek, állatok, stbstb és még napokig sorolhatnám.
Már egy UML-t megírni is iszonyatos idő lenne.
Ehhez képest egy World of Warcraft, vagy Guild Wars piszok lenne. ( A Second Life-ot nem ismerem, így nem tudom milyen )
Tehát ha már itt tartunk, akkor mind a vassal, mind a szoftverrel baj lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!