jelenleg csak ezt tudom tanulni, később viszont mindenképp szeretném a java-t. Emellett már néhány nyelvet ismerek (VB.NET, C#) és Pascallal ismerkedtem de JAVA felé szeretnék haladni és úgy gondoltam, hogy ez egy jó kezdés lenne
"Nyilván van "jobb" helye is az alkalmazásának, de erre is jó, és én például erre is használtam. Szóval a "pont nem erre" reakció pont nem ide illik."
Csak nem értem, ehhez minek reflection.
2013. máj. 29. 10:02
12/17 anonim válasza:
Mondjuk tényleg nem fogalmaztam meg pontosan a példát. :) Van egy objektumod 100 adattaggal, és egy 100 soros szövegfájlod "adattag=érték" sorokkal. Be szeretnéd tölteni. Reflection-nel ez gyakorlatilag egy "keresdAzAttribútumot(adattag).addNekiÉrtékül(érték)" szerű hívás soronként, egy split("=") után. (Persze kiegészítve megfelelő hibakezeléssel, típusegyeztetéssel.)
2013. máj. 29. 10:23
13/17 iostream válasza:
Ez egy sima mappel megoldható (hash Jávában), és még gyorsabb is lesz :)
2013. máj. 29. 10:34
14/17 anonim válasza:
Igen, ez igaz. :) És számítottam is rá, hogy ez lesz a válasz. :D
Viszont lehetnek olyan esetek, ahol adattagok kellenek, pl. különféle annotációkkal vannak ellátva. :)
2013. máj. 29. 11:24
15/17 iostream válasza:
Igen amúgy, a reflection egy nagyon hasznos dolog, és pedzegetik is C++-os körökben, az a baj vele, hogy ez is olyan fícsör, ami akkor is kerül valamibe, ha nem használod, tehát valahogy kikapcsolhatónak kell lennie.
2013. máj. 29. 13:05
16/17 anonim válasza:
Az "xy MB-os framework egy Hello World-höz" témához még annyit hozzáfűznék, hogy nem kötelező a JVM, le lehet fordtani a programot natívan is (pl. .exe-be).
Hátránya, hogy nem lesz moduláris vagy multiplatform a program, de jóval gyorsabb lesz / gyorsabban indul majd el, nem lesz szükség JVM-re és nem lehet szétszedni úgy, mint egy .jar/.class fájlt (ha zárt forráskódot akarsz, ez piszokjól jön).
2013. máj. 29. 17:57
17/17 anonim válasza:
Én ugyan nem értek a Javához, de gyanítom, hogy nem a hello worldre van optimalizálva, és azt kérdezni, hogy minek egy hello worldhoz akár x, akár y mega, kb. olyan, mint azt kérdezni, hogy minek a boltba járáshoz Airbus, amikor ott a bicikli. Lehet, hogy nem erre találták fel; aki csak boltba akar járni, ne vegyen Airbust, aki meg hello worldöt akar írni, az ne használjon Javát. Ez egyszerűen irreleváns érvelés.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!