Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A C++ jó kiindulás a JAVA felé?

A C++ jó kiindulás a JAVA felé?

Figyelt kérdés
jelenleg csak ezt tudom tanulni, később viszont mindenképp szeretném a java-t. Emellett már néhány nyelvet ismerek (VB.NET, C#) és Pascallal ismerkedtem de JAVA felé szeretnék haladni és úgy gondoltam, hogy ez egy jó kezdés lenne
2013. máj. 28. 21:45
1 2
 11/17 iostream ***** válasza:

"Nyilván van "jobb" helye is az alkalmazásának, de erre is jó, és én például erre is használtam. Szóval a "pont nem erre" reakció pont nem ide illik."

Csak nem értem, ehhez minek reflection.

2013. máj. 29. 10:02
 12/17 anonim ***** válasza:
Mondjuk tényleg nem fogalmaztam meg pontosan a példát. :) Van egy objektumod 100 adattaggal, és egy 100 soros szövegfájlod "adattag=érték" sorokkal. Be szeretnéd tölteni. Reflection-nel ez gyakorlatilag egy "keresdAzAttribútumot(adattag).addNekiÉrtékül(érték)" szerű hívás soronként, egy split("=") után. (Persze kiegészítve megfelelő hibakezeléssel, típusegyeztetéssel.)
2013. máj. 29. 10:23
 13/17 iostream ***** válasza:
Ez egy sima mappel megoldható (hash Jávában), és még gyorsabb is lesz :)
2013. máj. 29. 10:34
 14/17 anonim ***** válasza:

Igen, ez igaz. :) És számítottam is rá, hogy ez lesz a válasz. :D

Viszont lehetnek olyan esetek, ahol adattagok kellenek, pl. különféle annotációkkal vannak ellátva. :)

2013. máj. 29. 11:24
 15/17 iostream ***** válasza:
Igen amúgy, a reflection egy nagyon hasznos dolog, és pedzegetik is C++-os körökben, az a baj vele, hogy ez is olyan fícsör, ami akkor is kerül valamibe, ha nem használod, tehát valahogy kikapcsolhatónak kell lennie.
2013. máj. 29. 13:05
 16/17 anonim válasza:

Az "xy MB-os framework egy Hello World-höz" témához még annyit hozzáfűznék, hogy nem kötelező a JVM, le lehet fordtani a programot natívan is (pl. .exe-be).

Hátránya, hogy nem lesz moduláris vagy multiplatform a program, de jóval gyorsabb lesz / gyorsabban indul majd el, nem lesz szükség JVM-re és nem lehet szétszedni úgy, mint egy .jar/.class fájlt (ha zárt forráskódot akarsz, ez piszokjól jön).

2013. máj. 29. 17:57
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyan nem értek a Javához, de gyanítom, hogy nem a hello worldre van optimalizálva, és azt kérdezni, hogy minek egy hello worldhoz akár x, akár y mega, kb. olyan, mint azt kérdezni, hogy minek a boltba járáshoz Airbus, amikor ott a bicikli. Lehet, hogy nem erre találták fel; aki csak boltba akar járni, ne vegyen Airbust, aki meg hello worldöt akar írni, az ne használjon Javát. Ez egyszerűen irreleváns érvelés.
2013. máj. 29. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!