Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A C++ jó kiindulás a JAVA felé?

A C++ jó kiindulás a JAVA felé?

Figyelt kérdés
jelenleg csak ezt tudom tanulni, később viszont mindenképp szeretném a java-t. Emellett már néhány nyelvet ismerek (VB.NET, C#) és Pascallal ismerkedtem de JAVA felé szeretnék haladni és úgy gondoltam, hogy ez egy jó kezdés lenne
2013. máj. 28. 21:45
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen. De jobban jársz, ha maradsz a C++-nál.
2013. máj. 28. 21:53
 2/17 anonim ***** válasza:

A C++ és a Java eléggé eltér, de rosszat semmiképp sem teszel, ha C++-t tanulsz Java előtt. Ha majd elkezded tanulni a Java-t, meglátod, mennyire más a szemlélete.

1. válaszolóval nem értek egyet. :)

Java-val is elég jól lehet járni. :) De nyilván mindkét nyelvnek van előnye és hátránya a másikkal szemben. (Persze C++ előnyt Java-sként nem tudnék mondani. :))

2013. máj. 28. 22:12
 3/17 anonim ***** válasza:
Mi az előnye? C++-szal sokkal jobban lehet keresni, ráadásul jóval gyorsabb programokat lehet írni mint a túlhype-olt Javaval.
2013. máj. 28. 22:18
 4/17 anonim ***** válasza:

Valamiért az üzleti szektorban mégis a java az elterjedtebb és igen keresett.

A legtöbb banki vagy nagy vállalati rendszerben java EE-t használnak, szóval ez mellé ment.

De összességében bármivel jól lehet keresni, mind C++, mint Java programozóra van kereslet.

(Csak értsen is hozzá tényleg!)

2013. máj. 28. 22:26
 5/17 anonim ***** válasza:

#2 vagyok

Mi az előnye a Java-nak? :)

Például:

1. Nem kell szenvedni a különböző platformokra fordítással. Megírsz egy programot, egyszer lefordítod, és lefut bárhol, ahol van JVM.

2. Dinamikus betöltődés: runtime betölthetsz külső modult.

3. Reflection: pl. lekérdezheted egy osztály adattagjainak, metódusainak nevét, meghívhatod őket. Például egy config fájl betöltést megoldhatsz egy ciklussal.

4. A C++-ról szóló tesztkérdések zömére az a válasz, hogy "implementációfüggő" - nincs benne rendszer. Java-nál átlátható rendszer van, tudod hogy az int 32 bites és pont.

És lásd #4-es válasz.

2013. máj. 28. 22:41
 6/17 anonim ***** válasza:

Ezt a listát egy (igen lényeges) résszel kibővíteném.

Java alatt (normál esetben) nem létezik olyan dolog, hogy buffer overflow.

Ha valaki nem tudja mi az, nézzen utána. :)

Persze C++-nál is lehet védekezni, de minél nagyobb a program és több az input, valahol tévedés csúszhat be és egy ilyen hibát kihasználva csúnya dolgokat lehet megtenni.

2013. máj. 28. 22:50
 7/17 Egyirányú alagút válasza:

Viszont ha nincs jvm, akkor nem megy el, míg a C nativ exet produkál (most nem a .netről beszélek).

Sosem értettem, hogy minek kell egy hello world-höz 400 megás framework :D

2013. máj. 29. 06:07
 8/17 iostream ***** válasza:

Kérdező: nem, ha Javázni akarsz akkor Javázz. A legjobb kezdés hozzá a C#, onnan már csak felejteni kell. A C++ egy elég más világ. Hasznos tudni, de nem esszenciális a Javához.

"2. Dinamikus betöltődés: runtime betölthetsz külső modult."

Ez mondjuk nem előny a C++-hoz képest, hiszen az is képes rá.

"3. Reflection: pl. lekérdezheted egy osztály adattagjainak, metódusainak nevét, meghívhatod őket. Például egy config fájl betöltést megoldhatsz egy ciklussal."

Jó a reflection, csak pont nem erre.

"4. A C++-ról szóló tesztkérdések zömére az a válasz, hogy "implementációfüggő" - nincs benne rendszer. Java-nál átlátható rendszer van, tudod hogy az int 32 bites és pont."

Rendszer van, csak baromi nagy és bonyolult rendszer. A sok implementációfüggő választól lesz gyors a nyelv. A Java egy egyszerűbb nyelv, fogalmazzunk így.

2013. máj. 29. 09:31
 9/17 anonim ***** válasza:

Dinamikus betöltődés

"Ez mondjuk nem előny a C++-hoz képest, hiszen az is képes rá. "

Ok, mondom, C++-t annyira nem ismerem, nem tudtam, hogy lehetséges benne. :)

Reflection

> Jó a reflection, csak pont nem erre.

Nyilván van "jobb" helye is az alkalmazásának, de erre is jó, és én például erre is használtam. Szóval a "pont nem erre" reakció pont nem ide illik.

2013. máj. 29. 09:47
 10/17 anonim ***** válasza:

"Sosem értettem, hogy minek kell egy hello world-höz 400 megás framework :D"

Az a 400 az valójában 125. És nem csak hello world-öt lehet vele csinálni, azért nem fér flopira. :)

2013. máj. 29. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!