Láncolt lista tömb összefésülés hogyan (c++)?
Csináltam egy egyszerű láncolt lista osztályt c++ programnyelven, mert egy adatállományt szeretnék feldolgozni vele.
A fájlban különböző hosszúságú sorok vannak. A sorokban szóközzel vannak elválasztva adatok. Ezek sorok a láncolt listám elemei.A sorok egy tömbbe vannak téve egyelőre, később azok is láncolt listába kerülnek.
Sok elem első -n tagja viszont azonos. Hogyan fésülhetném össze a láncolt listámat? Azaz hogyan tudom megoldani, hogy ne foglaljak le külön helyet a memóriában az azonos elemeknek.
Valami olyasmit szeretnék ezzel megcsinálni mint a windows intéző rendszere. A +- gombokkal, csak éppen nekem most az adatok a "mappák" és ebből nyilnak le a küllönböző aladatok. Remélem érthető voltam.
Tudnak valaki segíteni?
1. Ha adatszerkezetben kell ezt reprezentálnod, akkor ez egy fa.
2. Ha tudod, hogy hol kell ezt megjeleníteni, akkor simán a megjelenítéskor összevonhatod a közös részeket.
Találtam visual studioban egy RegistryTreeView osztályt. Mázli hogy az explorer.exe fa szerkezet megtekintője eredetileg innen származik és ezt tudtam is. :) Amúgy nem találtam volna meg.
Bár még nem igazán értem működését.
Szeretném először adatszerkezetben reprezentálni a fát( köszönöm a fogalmat mert nem ismertem), majd onnan megjeleníteni.
Egy rövid leírás a láncolt lista-tömb -> fa reprezentációra jó lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!