C programozás tömb feltöltés oktális számokkal?
Ooktális számokkal kell feltölteni saját függvénnyel, ugy h késöbb stringként tudjuk használni. Ezt hogy kell?
Mert én így próbáltam:
...
void feltolt(char *t)
{
int i;
char a;
for(i=0;i<10;i++)
{
scanf("%o", &a)
*(t+i)=a;
fflush(stdin);
}
*(t+11)=0;
}
szóval, feltölteném ugye 10 oktális számmal, de mivel h sztringként legyen használható 11. elemnek a lezáró 0-át beteszem? ezt így helyesen gondoltam?
és amikor lefuttatom a kódot, akkor bekéri a számokat, de utána a watches ablakba teljesen más számokat ír? Mit rontottam el?
elsőnek: oktálisan beolvasom, de a watchesban teljesen más jelenik meg? van olyan amikor pl beolvasom azt h 72, és a watchesban a tömbben vmi ilyesmi van h: 145656564, szóval sok szám. Meg néztem h amit beolvastam átváltom dec-be, de teljesen másokat ír ki.
másodiknak: ezt hogy? szóval a scanf-nél dec számot kérek be, és azt printf-el h rakom a tömbe? ezt nem nagyon értem?:S rövid példával tudnád illusztrálni ha nem gond?
köszi amugy mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!