Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Iframe-ből frissítés egész...

Iframe-ből frissítés egész dokumentumra. Hogyan? PHP, HTML, jQuery,

Figyelt kérdés

Van egy oldalam, ahova csináltam bejelentkező rendszert PHP, MySQL-lel, eddig oké is, de elkezdtem formálni és úgy néz ki, hogy van egy div, egy iframe, oda be van töltve egy bizonyos belepes.php, ez (a div) a lap betöltésekor jQuery-vel eltűnik, 1 ezredmásodperc alatt, tehát nem is látszik. Ha a bejelentkezésre kattint valaki, ez a div előjön és bejelentkezhet az illető. Ellenőriztetem az adatokat és vagy kiírja az üzenetet, vagy átvezet header-rel (PHP), a baj csak az, hogy a bejelentkezéses fájl az iframe-ben van, így a header() nem az oldalt vezeti át a bejelentkezett oldalra, hanem az iframe-ben lévő oldalt.

Próbáltam többféleképpen is:

HTML: <iframe> (jelenleg is így van);

jQuery: .load();

PHP: include();

A HTML-es verzió hibáját leírtam, a jQuery-é pont az, hogy ráfrissít az oldalra submitkor és ürül a $_POST adat.

Egyébként a belepes.php-nél action="", tehát ugyanebben a fájlban helyeztem el az értelmező/vizsgáló kódsort is.

Lehet, hogy a megoldás az, ha kiveszem az értelmező kódot egy új fájlba, a jQuery-s megoldást használom és így szépen átvezeti majd?

Mégegy konkrétum: ha a bejelentkezés sikeres volt, akkor ugyan nem vezet át, de az oldal elején van egy if() elágazás, ami viszgálja, hogy be vagy-e lépve, ennek köszönhetően ha beléptél, akkor F5-tel megoldódik amit akarok... :DD

Előre is köszi a segítséget! :)

2013. máj. 14. 16:55
 1/5 Drone007 ***** válasza:

Szerintem felejtsd el az iframe-s megoldást. Ilyen esetekben több problémát jelent, mint amennyit megold. Maradj az eredeti felületen, és nem lesz gond a beléptetéssel.

Az esetek többségében a probléma abból adódik, hogy túlbonyolítottad az eljárást. Lépj hátra kettőt, kezd újra egy másik megközelítésből a bejelentkeztetést, és menni fog.

2013. máj. 15. 06:47
 2/5 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy egyszerűbb lenne, ha kihagyom, de direkt így szerettem volna kialakítani :D
2013. máj. 15. 19:54
 3/5 Drone007 ***** válasza:

Készakarva ne menj bele elavult vagy szabványtalan megoldásokba, még akkor se, ha könnyebbnek tűnik a megoldás, mert hosszabb távon megbosszulja magát, és te sem fejlődsz, ha mindig a könnyebb utat keresed.

Hagyd az iframe-t a webtáker-pistikéknek :)

2013. máj. 15. 20:50
 4/5 anonim ***** válasza:
parent.location.reload();
2013. máj. 15. 21:31
 5/5 anonim ***** válasza:
Hagyd a francba, sok böngészőben ez nem is fog működni, ugyanis az iframe-ből a külső oldalhoz történő hozzáférés biztonsági szempontból problémás, és ezért a böngészők blokkolják az ilyen kódokat.
2013. máj. 16. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!