Milyen játékot készítsek? (Pascal)
Szia
A torpedóra én is gondoltam, talán az az egyetlen ami viszonylag egyszerű is és jó is. Azért még ha van valakinek van más ötlete szívesen várom.
Van egy találmányom, igaz, hogy a honlapomon már közöltem, de talán a tanárod nem olvas tabakit...
Tizenhatos játék. Ugyanaz, mint a Sam Loyd féle Tizenötös ( [link] ), csak minden kockában van szám. A számítógépen nem kell, hogy fizikai szerkezetként is megoldjad, ezért semmi akadálya, hogy az egyik oldalon kicsúszó kocka a másikon bejöjjön. A megkevert játékot a sorok és oszlopok húzgálásával lehet rendezni, a Tizenötöshöz hasonló módon, de az eltérő szerkezet miatt egy kissé más logikával. A program nem túl bonyolult, de remélhetőleg sikert arat az eredetisége...
A mesterséges inteligencia okos találmány, de all winner lennél, ha épîtenél bele egy LAN opciót is, én most tanulom a pascallal a netes programozast, de sima (nem OOP) pascallal csak olyat tudsz csinálni, hogy befagy a játék, amíg várakozik a másik félre, de ez is megoldható, ha elõbb kapja meg az üzit a másik géptõl akkor azt olvassa be akadozas nelkül, de ehez persze olyan stilusu jatek kell. amugy maga a netes átküldés nagyon egyszerü, ahogy a tutorialban van, olyan mint ha fileba írnál
jah, mielött elfelejtem: [link]
ez nem az a tutorial amit én olvastam, remélem itt is jó a link az inetaux-hoz
kicsit át kell írni benne néhány dolgot, de nekem gyönyörûen müködik, es nagyon konnyen kivitelezhetõ, de van néhány parancs ami változott a tutorial megírása óta, mert ez elég régi, pl.: a Connect az fpConnect lett a Socket meg fpSocket szóval ami nem mukodik az elé írj fp-t azt jóvan :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!