Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Linux-on miért nem jön elő...

Linux-on miért nem jön elő nekem a /data csatolási pont?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy a windows D:/ meghajtóhoz hasonló partíciót létrehozni, amelynek a csatolási neve tudomásom szerint a /data.

Innen informálódtam: [link]

Nálam csupán az alábbi csatolási pontok találhatók:

[link]

Hogyan hozhatok létre Xubuntu 13.04 alatt olyan partyciót ami az adataimat tárolja?

A home nem jó, mert ott egy csomó beállítást eltárol!

Előre köszi a segítséget!

2013. máj. 11. 16:00
 1/7 anonim ***** válasza:
Telepítés előtt létre kell hozni egy FAT32 vagy NTFS partíciót azon a lemezen, ahol ezt a Windows-szerű partíciót akarod csinálni. Ha ez kész van akkor telepíted a linuxot, telepítéskor felcsatolod "/dos" vagy "/windows" elérési utat fog felajánlani a telepítő. Máshová nem csatolható ilyenkor, formázást ne kérj rá, mert akkor törlöd a tartalmát.
2013. máj. 11. 16:34
 2/7 ejbenjaro ***** válasza:
A mount paranccsal rootként bármikor csatolhatsz partíciót. Ha állandóra akarod, akkor a /etc/fstab állományban kell ezt megtenned. Az első hozzászóló röviden tömören marhaságot beszél, telepítésnél is megadhatsz neki bármilyen elérési utat, ahova a rendszer csatolja a partíciót.
2013. máj. 11. 17:24
 3/7 anonim ***** válasza:
Az NTFS partíciók csak a /media alkönyvtáraiba csatlakoztathatók fel!
2013. máj. 11. 21:54
 4/7 A kérdező kommentje:

Úgy csináltam hogy telepítéskor csak a rendszer partíciót hoztam létre és a SWAP-et.

Majd ami formázatlan maradt a HDD-ből azt utólag linux alatt GParted nevű progival létrehoztam egy tároló meghajtót amit NTFS-re formáztam.

2013. máj. 11. 22:34
 5/7 ejbenjaro ***** válasza:

"Az NTFS partíciók csak a /media alkönyvtáraiba csatlakoztathatók fel!"

Ez sem igaz, amíg dualbootos volt a gépem én a / alá egy Windows könyvtárba csatoltam fel. De bárhova máshova is csatolhattam volna.

2013. máj. 11. 22:43
 6/7 anonim ***** válasza:

@ejbenjaro

Igen, annyira marhaságot beszélek, hogy ezért működik ez a gépemen. Ráadásul automatikusan csatolva lesz a FAT32-es partíciója, rögtön a telepítés után.

Amúgy több megoldás van erre, én egyet írtam, ami telepítéskor használható és működik. Innentől kezdve nem én vagyok az aki baromságokat írdogál.

2013. máj. 12. 12:15
 7/7 anonim válasza:
me a tescpba vetted
2013. máj. 23. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!