Hogyan kell kirajzolni oda az elemket ahová pont szeretném? C++.
SFML használva akarok készíteni egy amőbát konzolosba már elkészítettem nincs vele gond én nekem csak a grafika ábrázolásával vannak problémáim.
Hogyan kell megoldani?
A létrehozott ablakba be fogok tölteni egy 20 darab sorból és oszlopból álló képet így kapok egy kockákkal teli képet.És a kockákba kéne belerajzolni a kört vagy az x et.
Hogyan rajzoljam pont oda a kört vagy az x et ahová épp a kurzor van?
Ide még valami kiegészítés is kéne mert nem fedhetem be körrel vagy x el azt a pályát.
Például nem takarhatom el x el a rács szélét.
És nem engedhet oda kört kirajzolni ahol nincs is pálya.
Hogyan kell grafikát csinálni?
Ezért nem kapok most szabad kezet az alkotásba mert ezt nem értem.
Meg tudok oldani azért sok problémát ha nem kell grafikát párosítani mellé.
Segítsetek.
Ablakkezelő használata nélkül oldjuk meg pl GTK.
Az SFML tud ablakot készíteni abba rajzolhatunk.
Buttonok meg ilyen előre gyártott cuccok nincsenek most játékban.Hogyan csináljam?
Az van hogy halvány fogalmam sincs arról,hogy hogan csináljam.
Ha például a felhasználó a második sor és negyedik oszlopba rak az az [2][4] akkor én hogy oldom meg azt hogy a betöltött négyzetrácsos képnek a második sorába és negyedi oszlopába rajzolja bele pl az x et.
bocsi benéztem [2][4] ez a harmadik sor és az 5 dik oszlop.
De segítsetek.Lécci.
Egyrészt szépen kiszámíthatod a lerakás helyét egy kis geometriai ismerettel. (Játékhoz kéne, hogy legyen.)
Vagy tárolhatsz a háttérben egy a pályával azonos méretű mátrixot és ennek az elemeit rajzoltatod ki mindig. (Ez a jobb megoldás a játék szempontjából.)
De itt is kell majd egy kis matek, hogy a kattintás helyéből meglegyen, hogy melyik cellához tartozik.
Előző nem értelek.
Hát a pályával azonos méretű mátrix nem más mint az a mátrix ahová berajzolom az 1 meg a 2 est az az a kört vagy az x et.
Hisz ez a pályával azonos mátrix mert pont annyi 1 lehet bele rakni mint a kirajzolt pályába az x et.
Nem értem hogy gondolod.
Segíts még kérlek.
És még annyit had kérdezzek meg,hogy mi a neve annak a geometriai műveletnek amit használnom kell.
Most miért nem segítettek nekem?
Nem hszem el hogy nektek ez túl nagy falat volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!