Mit kezdjek el?
Figyelt kérdés
Szeretnek megtanulni egy komolyabb programozasi nyelvet. Pascallal foglalkoztam , meg egy kicsi javaval de meg mielott OOP programozasnak kezdenek , szeretnek egy komoly nyelvet , hogy legyen meg a kello alap. A legkomolyabb programom esze a tic tac toe volt , amit pascalban irtam meg graph unittal. A valaszokat indokoljatok. En a C-re gondoltam.2013. máj. 8. 18:07
1/9 uno20001 válasza:
Szerintem, ha számítógépre akarsz fejleszteni akkor a C++ a legmegfelelőbb választás számodra. Azért C++ mert az támogatja a Windows-t és a Linux-ot. Természetesen, ha web-fejlesztő akarsz lenni akkor HTML, CSS, JAVASCRIPT, PHP, SQL és talán AJAX. Ezeket nem magyarázom. :)
2/9 A kérdező kommentje:
Ja C++ de szerintem jobb ha belenzek a C-be eleinte , hogy legyek tisztaban par dologgal , mert elvegre a C++ a C tovabbfejlesztese , OOP valtozata.
2013. máj. 8. 18:22
3/9 anonim válasza:
Én megnézném a C/C++-t és a Java-t is komolyabban, aztán választanék, hogy melyik tetszik jobban.
Java-t azért, mert az is fut Windows-on és Linux-on is. :P
(Viszont picit kényelmesebben válthatsz vele platformot, mint C-vel, ott azért akadnak különbségek a Win-es és Linux-os fordítók között.)
Python-t is nézegethetsz, hasznos dolog, jól jön majd később, ha ismersz script nyelveket, ha komolyan akarsz ilyesmivel foglalkozni.
4/9 A kérdező kommentje:
A c-re milyen konyvet ajanlasz?
2013. máj. 8. 19:12
5/9 anonim válasza:
"Ja C++ de szerintem jobb ha belenzek a C-be eleinte , hogy legyek tisztaban par dologgal , mert elvegre a C++ a C tovabbfejlesztese , OOP valtozata."
Marhaság.
A C egyáltalán nem előfeltétele a C++-nak, sőt, sok rossz beidegződéstől megkíméled magad, ha kihagyod.
6/9 A kérdező kommentje:
Oke , akkor lehet hogy kihagyom , mar a szintaktikaja sem nagyon tetszik a C-nek az a sok szazalek , meg a beolvasas,kiiras nem nagyon tetszik. Mi a velemenyed a Javarol? Azt tudom , hogy teljesen OOP es a C++ nem. Szerinted melyiket erdemesebb elkezdeni?
2013. máj. 8. 19:30
7/9 anonim válasza:
A Pascall után már szerintem jöhet a Java itt 1 könyv ami nagyon szájbarágosan mutatja be a Javat ezt ha kiolvasod és megcsinálod benne a példákat akkor, biztos menni fog. A könyv 400 oldal kb. [link]
8/9 anonim válasza:
C++ nem igényel C alapot. Nyugodtan kezdhetsz vele. Majd utána Java.
9/9 anonim válasza:
Én a C++t ajánlom. Amikor nagyon jól megy már minden szintaktikai trükk, könnyen belevetheted magad az OOP-be. És valóban a C továbbfejlesztése, de nem véletlen fejlesztették azt tovább... Úgyhogy a C-t én hagynám a helyedben. A Java is egy jó döntés, mivel egy kicsit már foglalkoztál vele, nem indoklom miért. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!