Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A 8 bites bináris szám char-be...

A 8 bites bináris szám char-be alakítva is 8 bitet foglal el?

Figyelt kérdés
Pl ha van egy 10110010 bináris számom és átalakítom "10110010" char-be és át akarom küldeni a soros porton, akkor ugyancsak 8 bites csomagban át tudom küldeni? Intet nem tudok küldeni, ezért kéne ez az átalakítás.
2013. máj. 7. 13:32
 1/6 iostream ***** válasza:

Ez a tömb (nem char, hanem char[]): "10110010" egész pontosan 9 charnyi helyet foglal, ez többnyire 9 byte.

Szerintem tisztázd le (magadnak és akár nekünk is), hogy mit jelent az, hogy intet nem tudsz küldeni. Mert sokszor van olyan, hogy bináris adatküldésnél char*-ot vár, mert a char (többnyire) 1 byte.

2013. máj. 7. 13:42
 2/6 iostream ***** válasza:

Elfelejtettem, hogy és akkor valahogy úgy tudod küldeni, hogy

int x;

send(&x, sizeof(x));

2013. máj. 7. 13:43
 3/6 anonim ***** válasza:
Amennyiben a nyelv amin programozol 8 bites char típust használ, akkor igen át tudod küldeni a csomagban.
2013. máj. 7. 13:44
 4/6 A kérdező kommentje:

Egy char-t tudok kiküldeni egyszerre az adatvonalon. Kész függvényeket használok, ami char-t küld és nem int-et. Ez nem az én ötletem volt. Akkor a "10110010" egy 9 bájtos char*?

Akkor a legkönnyebb úgy lenne, hogy ha egy 387-est át akarok küldeni, hogy char-é alakítom, átküldöm majd vissza int-é? Vannak függvények amelyek ezt egyszerűen meg tudják oldani?..mármint a konverziót.

2013. máj. 7. 13:59
 5/6 anonim ***** válasza:
387-et nem tudsz char-rá alakítani, mert nem fér el 8 biten.
2013. máj. 7. 14:05
 6/6 A kérdező kommentje:
igaz...
2013. máj. 7. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!