Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Jó JAVA tutorial?

Jó JAVA tutorial?

Figyelt kérdés

Tapasztalatok alapján melyik tutorial alapján érdemes nekivágni JAVA-t tanulni?

A válaszokat előre is köszönöm.

2013. máj. 3. 22:34
 1/5 anonim ***** válasza:

Egy tutorialból sem lehet megtanulni semmit mélyen. A tutorialok nem erre vannak: ezek egy nagyon nagy dolog egy-egy icipici szeletét mutatják be. Nem azt mondom, hogy rosszak, mert nem azok. De tutorialok arra vannak, hogy ha valami olyan dologgal találkozol, amit eddig nem láttál, akkor megmutatják, hogyan kell, hogyan lehet azt használni.

Programozás tanuláshoz is nagyon fontosak a tutorialok, de soha nem fogsz megtanulni programozni belőlük. Szerezz egy java könyvet (én személy szerint Angster Erzsébet kétkötetes 'Bevezetés az objektumorientált programozásba' c könyvét ajánlom, kezdőknek szerintem tökéletes javahoz, még ha a könyv nem is teljesen hibátlan), majd ha az megvolt, akkor kezdj el programozni. Ha valami nem megy, vagy nem tudod valaminek a kezelését, akkor irány a Google, ami majd kidobja a megfelelő tutorialt az eszközhöz. De minden kereséskor mást és mást fogsz kapni, hisz nincs olyan, ahol minden megvan, és minden a legjobb minőségben.

2013. máj. 3. 23:03
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha már van programozási tapasztalatod akkor ezt ajánlanám:

[link]

Naprakész, hivatalos tutorial, vannak példák, alapokat el lehet sajáítani.

Ha nincs nagy tapasztalatod és olvasmányosabbat akarsz, akkor ezt tudom ajánlani, alapoktól részletesen magyaráz, bár már nem a legfrissebb:

[link]

2013. máj. 3. 23:13
 3/5 anonim ***** válasza:

Kinek mi jön be. Igazából a könyvek is felfoghatóak tutorialoknak. Egy normális tutorialban nem csak odahányják eléd hogy public static void main, hanem el is mondják hogy mi ez a halom marhaság.

Én személy szerint a problémaorientált módszerrel tanultam meg programozni, azaz kitaláltam egy feladatot, megvalósítottam valahogy, aztán így előre. Specifikációból tanultam (a programozói dokumentációjából a nyelvnek). Erre sokan nem képesek, de azért szoktam tanácsolni, hogy találjanak ki problémákat maguknak és oldják meg. Na persze a "Minecraft klónt írok", illetve pár éve "írok MMORPG-t" elsőre nagy feladat, de az meg bazi unalmas, hogy írjunk olyan programot ami mátrix szorzást csinál. Érted remélem.

Úgy hiszem igazából annyira nem segítettem, de ha sose tanultál még programozni, és nincs akitől személyesen kérdezősködhetnél ha elakadsz, akkor inkább szerezz egy könyvet. Programozási nyelv elsajátítása hasonlóan nehéz egy beszélt nyelv megtanulásához, szóval _időt kell rá szánni_.

2013. máj. 3. 23:31
 4/5 A kérdező kommentje:

köszönöm az eddigi válaszokat.

háttérinfók:

Matematikus vagyok, tehát papíron van tapasztalatom algoritmusokat tervezni, viszont az informatikához csak annyi keveset értek, amennyit magamtól összeszedtem netről, ha épp kellett valami.

C++ -szal van némi tapasztalatom, az ahhoz szükséges dolgokat magamtól szedtem össze az alábbi honlapról: [link] (az utóbbi időben nem jutottam hozzá, hogy foglalkozzak vele, de amúgy a 8. fejezetnél tartok).

Az eddigi legösszetettebb dolog, amit csináltam C++-ban, az egy olyan program, ami egy síkon véletlenszerűen generál n darab szakaszt úgy, hogy semelyik kettő ne messe egymást, és a szakaszok végpontjai közül semelyik három ne legyen kollineáris (csinál egy Point nevű classt, ami tartalmazza a koordinátákat meg egy függvényt, ami kiírja őket; van egy függvényem, ami három pontról leellenőrzi, hogy kollineárisak-e meg egy másik függvényem, aminek beadva két szakasz végpontjait eldönti, hogy metszik-e egymást; a program egymás után generál 2n pontot ügyelve rá, hogy ne legyen három kollineáris és hogy párosával olyan szakaszokat alkossanak, amik nem metszik egymást).

Java-ból is valami hasonlót keresnék, amiben ott kezdi, hogy akkor miben kell (vagy miben érdemes) egyáltalán írni egy java programot, meg hogyan kell azt lefordítani, mire érdemes figyelni.

Amúgy konkrét dolgok leprogramozására kellene (kriptos cuccok), és ha az alapok megvannak, akkor lenne olyan ember, aki segít ebben, de az alapoknak meg kéne lennie, ráadásul elég hamar.

2013. máj. 4. 01:09
 5/5 anonim ***** válasza:
Azt spec meg tudom mondani, hogy egy komplett IDE-vel (fejlesztői környezet) kell nekimenni a problémának. Eclipse vagy Netbeans. Sokkal többet nem írnék, azt ráhagynám egy könyvre :D
2013. máj. 4. 01:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!