Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Dinamikus weboldal-készítés...

Dinamikus weboldal-készítés témában szeretnék elmerülni. Melyiket ajánljátok, és miért?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 27. 22:33
 1/6 A kérdező kommentje:
Úgy értem, hogy keretrendszer, fejlesztőkörnyezet, programnyelv, adatbázis, stb.
2013. ápr. 27. 22:34
 2/6 anonim ***** válasza:
Dinamikus weboldalakhoz leginkább PHP fog kelleni, de előbb a HTML és CSS-el legyél tisztában.
2013. ápr. 27. 22:43
 3/6 gyorki92 ***** válasza:

JavaScript, jQuery (ez egy JS könyvtár, de sok munkahelyen külön kiemelik ennek az ismeretét plusszba feltételként vagy extraként), PHP, MySQL, Ajax (nem ismerem személyesen, de szerintem valaki úgyis felhozza).

JS és jQuery leginkább az oldalon futó dinamikus dolgokat kezeli, pozicionálás, átszerkesztés, új tartalom betöltése a tag-ekbe stb.

A PHP egy szerveroldali szkriptnyelv, adatbázissal való kommunikáláshoz (nem kizárólag ahhoz, de nem vagyok túl tapasztalt benne) szokták gyakran használni. Ahogy hallottam, manapság már itt is érdemes specializálódni egy könyvtárára.

MySQL pedig egy adatbázis modell, adatok tárolására és összekapcsolására.

Ezeket kéne közösen, párhuzamosan megtanulni a dinamikus weboldal készitéshez.

2013. ápr. 27. 23:01
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. Olvastam az ASP.NET-ről is, arról tudtok valamit? Ott milyen adatbázist lehet használni?
2013. ápr. 27. 23:03
 5/6 anonim ***** válasza:
Gyakorlatilag bármilyen nyelven lehet bármilyen adatbázist használni. Persze lehet, hogy a PHP-ban nem készült még pl. Informix DB-hez connectivity tool, de legrosszabb esetben megírod :D:D
2013. ápr. 28. 10:50
 6/6 iostream ***** válasza:
Bármilyen nyelven lehet dinamikus weboldalt készíteni, a lényeges szempont a támogatottság ilyen téren. C-ben nem állnék neki, mert nem praktikus, de pl Pythonhoz már vannak szexi frameworkök, és akkor nem kell a PHP-s gányolással szenvedni.
2013. ápr. 28. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!