Hogy lehet beolvasni képfájlból az RGB kódokat?
Figyelt kérdés
Mindegy, milyen a kiterjesztése.2013. ápr. 16. 16:42
1/11 anonim válasza:
Minden formátum más szerkezetű. Utánanézhetsz annak, amelyik érdekel, szépen le vannak ezek írva, csak keresni kell. :) Google "file format descriptions", talán a wotsit.org jó lesz.
2/11 A kérdező kommentje:
Ott pl. nincs semmi, hanem egy levélcikk. De erről nem esik szó. Látom, te nem néztél utána, mit írsz. Ha valaki kérdez, azt írod, hogy gugli, de te magad nem jársz utána...
2013. ápr. 16. 17:16
3/11 anonim válasza:
Képet megnyitod Paintben, ott rákattintasz a színfelvevővel, olyan kémcső-féleség, és rámész, hogy színek szerkesztése. Ez ami a 7-eshez jött paint, ezt nem szoktam használni, mert nem jó, ott ott van ilyen, hogy "2. szín" és arra kattintva tudsz asszem szerkeszteni, másiknál ott van fölül a menüben, hogy "Eszközök"
4/11 A kérdező kommentje:
Igen, de nekem programhoz kéne, és a programom nem tudja megnyitni a paintet és elolvasni, hanem egy fájlból kll beolvasnom az adatokat.
2013. ápr. 16. 17:22
5/11 anonim válasza:
bmp-ből a legegyszerűbb, egy fix méretű headert tartalmaz, amiből ki lehet olvasni a kép adatait (pl. méret, színmélység), aztán a pixelek egymás után vannak eltárolva. Nem tudom milyen nyelven kellene, google-be beírva "read bmp c++" rengeteg találatot ad.
6/11 anonim válasza:
BMP-ből viszonylag egyszerű, mert simán egymás után vannak a pixelek RGB értékei. 32 bites BMP-nél a legegyszerűbb, ott 1 byte 1 pixel 1 színkomponense (R, G vagy B és az A(lpha)). A file elején van egy header, de ha tudod a méretét a képnek és a fileméretet, akkor ki tudod számolni a header méretét és azt simán átugrani (bár ez nem szép megoldás)
24 bites BMP-nél is kb hasonló, csak akkor van kisebb eltérés, ha nem osztható 4-gyel a pixelek száma egy sorban.
7/11 A kérdező kommentje:
És azt a header fájlt hol tudom elérni? Free pascalhoz kéne. De egy általátos elérést is mondhatsz, az is jó.
2013. ápr. 16. 18:01
8/11 iostream válasza:
Fogsz egy képkezelő könyvtárat, felolvasod vele a képet, valószínűleg van valami opció, hogy megkapd 24/32 bites képként, és onnantól már csak kiolvasod.
9/11 A kérdező kommentje:
És azt hogy? Nekem nagyon jó lenne egy txt fájlban pl. az RGB kódok egymásutánja
2013. ápr. 16. 18:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!