Hogy kell a számítógépem kódolását 16, vagy 32 bitesre átállítani?
Szeretnék régi számítógépes játékokkal játszani, egészen pontosan a Putt-Putt szériával, azonban az olyan régi játék, hogy win98-ra, talán win95-re adták ki. Most letöltöttem az elsőt, és el is indulna, csak kiír egy üzenetet:
A fájl verziója nem kompatibilis a Windows verziójával. A számítógép rendszeradatai közt tekintse meg, hogy a program x86 (32 bites) vagy x64 (64 bites) verziójára van-e szükség.
Gyanítom, hogy a Putt-Putt széria, a korából kifolyólag 16 bites, de ha ez így is van, 32 bites dologgal indul, vagy nem, és ha igen, hogyan tudom akár 16, vagy 32 bitesre beállítani a számítógépem? (Windows 7-em van, gyanítom, hogy 64 bites, de ezt sem tudom)
Ennek semmi köze a kódoláshoz, ez a processzor regiszter címzési méretét jelenti.
Nagyon valószínű, hogy nem 16 bites játék, mert az kb már vagy 30-40 éve nincs. Bőven jó lesz az 32 bitesnek is.
Egyetlen dolgot próbálhatsz, az ikonjára kattintva beállíthatod, hogy futtatás windows 95 (vagy egyéb) kompatibilis módban.
Ha ezek nem segítenek, akkor nagyon mást nem tudsz csinálni, nem igazán lehet már ezeket a régi játékokat modern gépeken futtatni.
Jahm, dosbox al lehet futtatni minden régi cuccot, de elég körülményes a beüzemelése(vagy legalábbis kicsit sem magától értetődő).
http://www.youtube.com/watch?v=NAWiUAGCphQ
[a srác azt írja, hogy elég csak berángatni az exe t az ablakba, nekem ez nem működött, ha nálad igen, akkor tekintsd semmisnek]
Másik esély ugyanerre:
Szedj le egy virtual pc-t, vagy egy virtualbox-ot, vagy valami hasonlót.
Szedj le egy freedos-t.
Etesd meg a virtualbox-al a freedos iso-ját.
Tedd rá egy pendrive-ra a cuccot( fontos, hogy fat32 fájlrendszerű legyen, mert a freedos csak azt kezeli)
Ezután virtualbox legfelső ablakában keresd meg a pendrive-ot pipáld ki. és próbáld meg a cd A: vagy cd D: parancsot a dir-el kilistázod a könyvtárakat és belépsz a programba, majd elindítod játszol vele és enjoy it:)
Beüzemeléséhez semmi nem kell, csak meg kell adni az iso-t. Ennyi.
"Az egyik oktatóm szerint, ha 64 bites operációs rendszert teszel 32 bites gépre, akkor az 16 bites lesz"
Áu. Mit oktat, etikát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!