Javaban hogy tudom megvizsgálni hogy egy char változóban van-e valami, vagy nincs?
Figyelt kérdés
Olyasmire gondolok mintha azt írnám hogy if (c != null), csak ez így nem működik...
Egy tömbbe akarom berakni a szóköz után levő betűket, de nem mindig van a szóköz után szó, és olyankor hibát ír ki mert a semmit akarom belerakni a tömbbe, vagy nem tudom, kezdő vagyok de gondolom ez a baja...
Szóval van egy stringem, pl.: 5 alma korte
és azt akarom hogy ha van, akkor a 3. rész betűit (itt "korte") rakja egy char tömbbe, de sehogy se akar engedelmeskedni.. :DD
2013. márc. 29. 16:57
1/5 gyorki92 válasza:
Én .split(" ")-el feldarabolnám a Stringet egy tömbbe (pl String[] szavak). Utána végigmennék a tömbön, isEmpty-vel meg lehet nézni, hogy melyik String tartalmaz ténylegesen valamit. Amik nem üresek, azokat kedv szerint lehet másolni.
2/5 A kérdező kommentje:
na igen, én is a split-tel darabolgattam fel, de valamiért az első két "oszlopot" gond nélkül belerakja, a harmadikat nem, pedig a tömböm méretei jók...
2013. márc. 29. 17:45
3/5 Srapnel válasza:
Nézd meg lépésenkénti végrehajtásban, hogy hol csúszik el az egész. Lehet esetleg, hogy az alma és a körte között tab van, nem space.
4/5 Srapnel válasza:
Splitelj így:
xxx.split("\\s+");
Ez az összes üres karakterre elválaszt.
5/5 gyorki92 válasza:
Bocsánat, kedves kérdező, rosszul mondtam. Nem tömbbe menteni, hanem listába. Nem tudom tömbbel egyáltalán működik e a split.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!