Mit rontottam elé ebben a változóban?
<?php>
$szam= 121;
$nev= "gamerpen";
print "$szam";
print "<br />";
print$nev";
?>
kezdő vagyok... de nagyon érdekel a téma
<?php> <--- itt a záró tag nem kell, szóval csak ennyi <?php
$szam= 121;
$nev= "gamerpen";
print "$szam"; <-- phpban nem print van hanem echo
print "<br />";
print$nev";
?>
PHP 24órát javasolnám ha kezdő vagy. Vagy w3schoolson is biztos van valami.
Kérdező!
Mivel több hiba is van a kódban, adok egy működő megoldást:
<?php
$szam=121;
$nev="gamerpen";
print $szam."<br/>".$nev;
?>
print()helyett lehet echo-val is:
<?php
$szam=121;
$nev="gamerpen";
print $szam."<br/>".$nev;
?>
teljesen fölösleges három print vagy echo, ha eggyel is megoldható.
Első válaszoló!
Sajnos én is csak azt tudom írni, amit montihun is, hogy nem értesz hozzá.
A print() és echo közötti nagy különbség, hogy a print()-nek van visszatérési értéke, míg az echo-nak nincs, és a print használható zárójelekkel is.
Egyébként neked is ajánlom figyelmedbe ezt a könyvet, nem csak a kérdezőnek, mert szvsz te sem olvastad még:
Tanuljuk meg a PHP5 használatát 24 óra alatt
Én már régen olvastam ezt a könyvet, de emlékszem, hogy már a könyv elején szó esik a print() és echo közötti különbségekről.
Legközelebb azért a könyv címét próbáld meg pontosan leírni, mivel azzal eléggé megkönnyíted a kérdező dolgát!
Bocsi, kicsit figyelmetlen voltam.
echo-val:
<?php
$szam=121;
$nev="gamerpen";
echo $szam."<br/>".$nev;
?>
"habár széleskörű tudásom a printig nem terjedt el, ellenben sokmindenre."
Hát, ezen besírtam!
Igen, a széleskörű tudásod kiterjed arra, hogy szintaktikailag hibás kódot adj a kérdezőnek.
Flameljünk tőlem. Nem hiszem, hogy a legfőbb api elem, aminek a birtokában kell lenni az a print. A széleskörű tudás pedig azért jó, mert sokmindent meg tudsz oldani és tudod mit hol keress. Halottál már mysql real escaperől, class loaderről, dao-ról, perzisztenciáról, mvc, factory methodról, php auto escapelés-ről és társairól.
Növelgesd az epenised, leszarom, bennem semmi rossz szándék nem volt, te viszod kicsinyes módon sértegetsz.
A téma részemről lezárva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!