Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mit írtam el, rontottam el...

Mit írtam el, rontottam el ebben a a C# (CSharp) programban?

Figyelt kérdés

Egy program amely kiír egy textboxban egy angol szót majd erre nekünk a másik szövegdobozban kell beírni a magyar megfelelőjét majd leokézni. Ha jó kiírja h jó válasz ha nem jó azt h rossz válasz. Első grafikus alkalmazásom valamit gondolom kihagyhattam belőle, ha valaki tudja akkor magyarázza el. :)

namespace WindowsFormsApplication1

{

public partial class Form1 : Form

{

string[,] szavak = { { "airport", "answer" }, { "repülőtér", "válasz"} };

int szam = 0;

int szam2 = 0;

public Form1()

{

InitializeComponent();

for (int i = 0; i < 1; i++)

{

for (int j = 0; j < 1; j++)

{

angolszavak.Text = szavak[0, j];

}

}

}

private void aszavak_TextChanged(object sender, EventArgs e)

{

}

private void gomb_Click(object sender, EventArgs e)

{

if (magyarszavak.Text == szavak[szam,szam2])

{

System.Windows.Forms.MessageBox.Show("Jó válasz");

}

else System.Windows.Forms.MessageBox.Show("Rossz válasz");

magyarszavak.Clear();

angolszavak.Text=szavak[szam,szam2];

szam++;

}

}

}

Köszönöm.

2011. jún. 1. 18:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Jó lenne ha leírnád, hogy mi a gondodod vele. Nem fordul le? Egyébként van 2 egymásba ágyazott ciklus, és az i erteke nincs hazsnálva, mindig csak a 0,j elemek értéket rakod be az angol szabak textjébe (mondjuk logikus, hogy a 0-sat rakd be, mert az az angol, de akkor minek az i-s ciklus???) Utána van egy üres TexcChanged eseménykezelő, mért kell ez? Vmit nem akartál beleírni? Szam2 értékát ha jl látom nem is vátoztatod, midnig 0.
2011. jún. 1. 18:27
 2/11 A kérdező kommentje:
Azért nem kell leharapni a fejem xD amúgy az angol szót beírja az első textboxba ugyebár a 2. textboxba meg mi írunk szóval azt is engedi de a gomb utasításai nem működnek se nem írja ki a válasz eredméynét(jó vagy rossz) se nem rak be új szót. Ezért kérdeztem hogy mit hagyhattam ki, lévén egyedül tanulom tanár nélkül ezt a nyelvet, és ez az első alkalmazásom. Szóval akkor mit kéne csinálnom?
2011. jún. 1. 18:31
 3/11 anonim ***** válasza:

a kostruktorban a 2 forciklus teljesen felesleges, ennyit írj:

angolszavak.Text = szavak[0, 0];

a click eseménykezelőben pedig:

if feltétel: magyarszavak.Text == szavak[1,szam]

a szam++-t és az angolszavak.text beállítást cseréld fel,és ennek a beállítása helyesen:

angolszavak.Text=szavak[0,szam];

2011. jún. 1. 21:06
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi. Most ugyanúgy kiírja az első angol szót de a gomb megnyomásánál nem reagál semmit. nem írja ki h jó vagy rossz e a válasz és nem adja az új szót :S ez mitől lehet?
2011. jún. 1. 21:32
 5/11 A kérdező kommentje:

Most már így néz ki a kód:

namespace WindowsFormsApplication1

{

public partial class Form1 : Form

{

string[,] szavak = { { "airport", "answer" }, { "repülőtér", "válasz" } };

int szam = 0;

int szam2 = 0;

public Form1()

{

InitializeComponent();

angolszavak.Text = szavak[0, 0];

}

private void aszavak_TextChanged(object sender, EventArgs e)

{

}

private void gomb_Click(object sender, EventArgs e)

{

if (magyarszavak.Text == szavak[0, szam])

{

System.Windows.Forms.MessageBox.Show("Jó válasz");

}

else System.Windows.Forms.MessageBox.Show("Rossz válasz");

magyarszavak.Clear();

szam++;

angolszavak.Text = szavak[0, szam];

}

}

}

2011. jún. 1. 21:33
 6/11 anonim ***** válasza:
ugye nem kézzel írtad be ezt az eseménykezelőt, hanem ráhúztad a formra a gombot, és rákattintottál? mert akot nem értem, hogy mi lehet a probléma, hisz az if igaz és else ágában is kéne kiírnia vmit...szóval sztem vmiért nem fut le az eseméynkezelőd, és azt kizártnak tartom, hoyg ne fusson le, ha csak simán ráhúztál egy gombot, és arra duplán kattintottál. (vagy az eseményeknél kiválasztottad a clicket, és ott adtad hozzá)
2011. jún. 1. 21:34
 7/11 A kérdező kommentje:
Rákattintottam kétszer
2011. jún. 1. 21:36
 8/11 A kérdező kommentje:
Mostmár reagál:D fain egy kis bibi maradt xD az hogy mindig rossz választ ír :D ha jót adok akkor is
2011. jún. 1. 21:43
 9/11 anonim ***** válasza:
ezt írtam fentebb: "if feltétel: magyarszavak.Text == szavak[1,szam]"
2011. jún. 1. 21:47
 10/11 A kérdező kommentje:

Igen láttam bocsa azt elírtam, így teljesen müxik, de nem értem a végén mért kell 1? nem a 0. elemével kell összehasonlítani?

(és ha le tudnád írni akk hogy tudok egy bezáró utasítást csinálni neki? én abban gondolkodtam hogy egy if el hogy a feltétel az lenne h szam nagyobb e (szavak számánál) és ha nagyobb akkor egy this.closed ot benyomni majd utánna egy return;-t nem tom h ez jó e és azt sem h pontosan hova kéne)

Köszi a válaszokat :)

2011. jún. 1. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!