Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért nem marad meg?

Miért nem marad meg?

Figyelt kérdés
Most kezdtem el tanulni a C++ -t és már az elején abba a probléma ütköztem, hogy amikor ki akarok íratni, hogy "Hello World!" - akkor elindul és abban a szent pillanatba eltűnik. Microsoft Visual C++ Express Edition használok.
2013. márc. 29. 10:03
 1/9 iostream ***** válasza:
0%

Ez azért van, mert elindul, kiírja, és végetér a program. A legjobb megoldás, hogy nyitsz egy konzolablakot, és abból indítod a fordított binárist.

Többen javasolni fogják, hogy akaszd meg a futtatást a main vége előtt, erre pl jó a system("pause");, a system függvényt meg keresd meg, melyik headerben van.

2013. márc. 29. 10:38
 2/9 gyorki92 ***** válasza:
A system("pause") helyett nem jobb egy üres input? Ezeket a system() commandokat amennyire hallottam nem javasolják...
2013. márc. 29. 13:17
 3/9 iostream ***** válasza:
0%
Nem hordozhatóak, de itt most explicit ki volt mondva, hogy MS Visual C++-t használ. Amúgy eleve gagyi dolog megakasztani egy program futását csak azért, hogy ne záródjon be az ablak, szóval akármilyen megoldás jó rá.
2013. márc. 29. 13:41
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Még egy kérdés, miért gagyi megakasztani a program futtatását, illetve Microsoft Visual C++ -nál van jobb fordító program?
2013. márc. 29. 14:52
 5/9 iostream ***** válasza:
0%

A "jobb" egy nagyon szubjektív fogalom, miben szeretnéd, ha jobb lenne?

Azért gagyi megakasztani, mert egy olyan problémát orvosolsz vele, ami nem létezik. A konzolablak nem hiba miatt záródik be, hanem mert végetér a program, aminek a futására létrejött. Ha a konzolablakot te nyitod ki kézzel, akkor nem fog bezáródni amikor a te programod becsukódik.

2013. márc. 29. 15:27
 6/9 A kérdező kommentje:
És hogy tudom én megnyitni?Ahova menti ott levő exe fájlt kell elindítani?
2013. márc. 29. 16:38
 7/9 iostream ***** válasza:
0%

Windowsgomb+R (aka futtatás) -> cmd

Az exe meg gondolom a projekt könyvtárában a debug/release mappában lesz.

2013. márc. 29. 18:40
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, még egy utolsó kérdésem lenne.Olyan parancs nincs/függvény amivel a program vár egy billentyűzet leütésre pl. enter , és akkor lép ki?Ha jól emlékszek akkor C#-ban van ez:Console.ReadLine.Szóval valami hasonló
2013. márc. 31. 11:19
 9/9 iostream ***** válasza:
0%

Szabványos nincs, ugyanis a C++ nem ismeri a billentyűzet fogalmát, csak a standard inputot, amit a konzol úgy adagol, ahogy jónak látja, általában enter ütése után ad át egy sort.

Windowson meg guglizz rá: c++ windows wait for key vagy valami ilyesmi.

2013. márc. 31. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!