Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Batch file-lal (. bat) indítok...

Batch file-lal (. bat) indítok egy . Exe filet paraméterekkel windows alatt. Konkrétan egy VLC Playert. Szépen elindul a VLC, viszont a parancssor ablak nyitva marad. Milyen paranccsal tudom ezt bezárni, hogy ne kelljen indulás után manuálisan?

Figyelt kérdés
2010. aug. 30. 19:54
 1/7 anonim ***** válasza:
exit
2010. aug. 30. 19:56
 2/7 A kérdező kommentje:
Evvel az a baj, hogy akkor zárja be a parancssor ablakot, ha bezárom a VLC-t. De nekem az kell, hogy a .bat-ból indítom a VLC-t és miután elindult automatikusan bezárja a parancssor ablakot. (a VLC-nek persze kell továbbra is futnia)
2010. aug. 30. 20:09
 3/7 anonim ***** válasza:
Minek batch file Windows alatt? Csinálj egy shortcutot, és paraméterzd abban.
2010. aug. 30. 21:05
 4/7 A kérdező kommentje:
Elég hosszú a paraméter lista, nem fér el a parancsikon mögé, mivel ott csak korlátozott karakterszámot tudsz bevinni...ezért kell a batch.
2010. aug. 30. 21:18
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Használd igy:

vlc.exe -valami

helyett:

start vlc.exe -valami

2010. aug. 30. 21:42
 6/7 A kérdező kommentje:
Ha a batch file-t "start"-tal kezdem, két parancssoros ablakot dob fel ... még rosszabb, mint volt :)
2010. aug. 30. 21:47
 7/7 A kérdező kommentje:

Ha egy sorba írom (ahogy azt írtad is) akkor működik úgy, ahogy azt szertném...

(először azért nem volt jó, mert "start" után új sort kezdtem)

Köszönöm!

2010. aug. 30. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!