Java. Egy 360*3-as tömb miért nem akarja kezelni a 3. "oszlopot"?
van egy tömböm, amiben 360 olyan adatot akarok tárolni, amik 3 részből állnak, tehát hogy különszedni. Szép és jó, beolvasom az adatokat egy .txt fájlból egy változóba, onnan a szóköznél szétválasztva bekerül a tömbbe.. teljesen jól működik, kivéve a 3. rész, azt egyszerűen nem csinálja meg vagy nem tudom...
(tudom hogy az elsőt a 0. helyre rakja, minden változó nulláról indul, ez nem gond)
Most akkor mi a hiba?
Az, hogy rossz a kód. A 231. sort írd át 1-től 2-re.
Ha mondjuk feltöltenéd valahova, ahol indentálva megjelenik, akkor valszeg használható választ is kapnál.
(...)
i=0;
while ((szoveg = br.readLine()) != null) {
//szoveg szetvalogatasa, a tomb oszlopaiba helyezese
String delimiter = " ";
beolvas[i]= szoveg.split(delimiter);
i++;
}
Ez a rész lehet bugos...
szoveg egy sima string változó, a beolvas pedig String[365][3]
Bár igazából íráskor semmi hibát nem ír ki, meg a program futása is akkor szakad meg, ha a 3. oszlopot ki akarom írni vagy használni akarom. Az 1. és 2. oszlop tökéletesen működik. Az lehet baj, hogy a 3. oszlopban alapból nem mindenhol van szöveg, van ami üres?
vizsgálom, de így se jó. :(
if (beolvas[j][2] != null) {
System.out.print(beolvas[j][2]);
}
ezt írja ki:
Exception in thread "main" java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException: 2
at hazi.main(hazi.java:55)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!