Programozók, hogy dolgoznak?
Sziasztok érdekelne,hogy egy programozó hogy dolgozik.
Tényleg így van,hogy megkapják a feladatot tervezés és akkor a neten kell keresgélni,hogy hogyan lehet megoldani a problémát?
Ez valóban cégenként nagyon változó.
Itthon a kisebb cégeknél általában megvan egy adott feladat, azt a pár fős csapat megtervezi, majd a részeket felosztják és szépen kivitelezik. (Vagy ha vannak külön speciális területek, akkor adott a felosztás.)
De ez is csak egy megoldási mód a sok közül.
Értem!
Nekem ez nem tetszik ebbe a szakmába,hogy keresnek a neten munka közben!
Pl:Az orvosnak ilyenre nincs ideje vagy tudja vagy nem,ha nem tudja akkor nagy valószínűséggel meghalt a páciens!
Lehet csak nekem ilyen ez a szakma,de nekem ez miatt nem tetszik!
Azért a kettő eléggé eltér, az orvosoknál is vannak rutinműtétek (ez levetítve mondjuk egy sima HTML oldal megírása lehetne, vagy egy hello world) és vannak bonyolult műtétek, amire külön szakosodnak akár.
Na ilyen szakosodás annyira programozásban nincs, persze rá lehet 1-1 nyelvre külön állni, emiatt abból valószínűleg sokkal kevesebbet kell keresni, több minden marad egyben a fejben, de minden feladat más, ellenben például az emberek szervezete nagyjából azonos felépítésű.
Tehát míg egy orvosnak viszonylag hasonló munkája van, egy programozónak néha gyökeresen eltérő.
Egy szívsebész/szájsebész sem fog egyik napról a másikra agyműtétet végrehajtani.
Kedves kérdező,
Az orvost és a programozót nem hasonlitanám össze. Az orvosoknak nem kell új, ismeretlen problémákkal szembesülniük rendszeresen. Megtanulják, hogy melyik betegséget vagy sérülést hogyan lehet gyógyitani (meg élettant, meg a test minden porcikáját, őszinte tiszteletem nekik...) az egyetemen és a gyakorlatokon és "kész"...
A programozók gyakran kerülnek szembe új problémákkal, és természetesen ők is először az eddigi problémákat veszik szemügyre, hogy van e hasonló megoldás, vagy esetleg más megtalálta e már a megoldást (mint ahogy mondjuk, a bio-kutatások során), mert akkor nem kell neki időt vesztegetnie rá, hanem haladhat tovább a ténylegesen megoldatlan problémákra..
Nem tartom ezt a szakmát nagy kihívásnak mondjuk kap egy "programozó" egy feladatot és akkor belép a googleba és hoppá most nincs kedvem kódolni elveszem egy másikét..
Ez aztán nagy munka,hogy a googleból kinézek valamit ahhoz nem kell elvégezni egyetemet!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!