Melyk informatika ág a legkifizetődőbb (grafika és játékfejlesztés, virusirtók, rendszergazda, szerverek kezelése most és mi várható a jövőben?
Tegnap nem voltak korrektek a válaszok? :)
A jó programozó nemzetközi szinten is hiánycikk. Ha van ilyen indíttatásod akkor ásd bele magad az apuk programozásába, erre tart a piac.
Rendszergazdával, webfejlesztővel és egyéb okj-n is végezhető okosságot végzett emberekkel Dunát lehet rekeszteni. A játékfejlesztés erősen specializált irány, ha jól akarsz teljesíteni, nagyon pengének kell lenned és rengeteg kapcsolatot kell kiépíteni.
Hálózati szakikból szintén sok van (legalábbis nálunk rengeteg volt, kb. 250-ből valami 150-200 fő/évfolyam).
Grafikusi végzettséget sok helyen lehet hasznosítani. De ott van pl. a Cad/Cam, ArchiCad jellegű programokat használó iparág, szintén jól lehet vele keresni.
"Rendszergazdával, webfejlesztővel és egyéb okj-n is végezhető okosságot végzett emberekkel"
Sajnos ez igaz, viszont itt is a JÓ SZAKEMBEREKBŐL hiány van. :)
Szóval ez sem feltétlenül rossz irány, én pl most csinálom programtervező informatikus MSc diplomámat, de lehet mégis indulásnak egy webes céghez megyek. (Eddig is ilyen helyen dolgoztam.)
Kérdező: oké, hogy te grafikai cuccokat akarsz, de az ALAPOKAT kell elsajátítani előbb. Azokat pedig a CMD-s mókákkal is el lehet.
Már meg ne haragudj, de előbb tanulj meg írni helyesen és utána kérdezz.
Szerintem meg a keresztapud kamuzik rendesen, hogy szinte semmit sem kell dolgoznia.
De ha nem a pénzért csinálod/csinálnád, akkor miért tetted fel a kérdést?
Te komolyan azt hiszed, hogy apád egy havi félmillába kerülő képzésen két év alatt csak ennyit tanult meg, hogy ha "lefagynak akk ujra kell inditsa őket és ahogy láttam pár kattintásal"? :D
Ááá, kész :D
Fogalmam sincs ugyan, milyen képzés volt ez, de egy komoly rendszergazda - nem általános iskolai számtech. tanárokról beszélek persze - ennél jóval több mindenhez kell értsen.
Érted, ezt még egy betanított majom is megcsinálja napi 4-5 banánért, hogy kattint párat, akkor szerinted miért fizetne ezért bárki fél millát?
BTW nem vagyok rendszergazda, a szoftverfejlesztés területén mozgok, és ott lehet keresni akár nettó 7-800ezret is. Persze lehet, hogy rendszergazdaként is, de én azt a területet nem ismerem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!