Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lehet telefonra játékot...

Bogi Varkonyi kérdése:

Hogyan lehet telefonra játékot készíteni?

Figyelt kérdés

Olyasmi játékot szeretnék csinálni, mint pl. a Doodle jump.

Tehát, hogy a figura köveken ugrál felfele, amellyek lepotyognak.

A szereplőket megrajzoltam, a háttér is készül, de ,hogy és milyen programmal lehetne játékká alakítani?

2013. márc. 23. 18:56
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez a telefon típusától függ. Windows Phonera Visual Studióval leginkább C#-ban, Androidra Javaban, iphonera Objective C-ben Mac-en, Blackberry10-re pl Javaban vagy HTML5-ben, stb...
2013. márc. 23. 19:09
 2/4 anonim ***** válasza:

Röviden, tömören: sehogy.

A játékokat nem "alakítani" kell, hanem egy programozási nyelven megírni.

Ez nem annyiból áll, hogy összekattintgatod, mint egy word dokumentumot aztán kész is...

Arról nem is beszélve, hogy a megrajzolás egy ilyen játéknál a játék kb 5%-a.

A kérdésedből ítélve meg nyilván nem vagy birtokában a megfelelői programozási készségeknek, így egészen esélytelen vagy az elkészítésre.

2013. márc. 23. 20:33
 3/4 A kérdező kommentje:

Valóban nem vagyok valami tapasztalt,de azért megpróbálnám. Olyan jók lettek a rajzok, kár lenne értük..

Milyen programozási nyelv kell hozzá?

2013. márc. 29. 13:14
 4/4 anonim ***** válasza:

Háth, ha meg akarod tanulni a cuccot, akkor Min. 1-2 évet kell tanulnod, (MAX fél év, de csak akkor, ha csak azokat tanulod meg, amik ehhez kellenek) Viszont használhatod a Game Maker nevű progit, ami az abszolút tudatlanoknak készült, de az csak Windows-ra megy. Viszont ha mindenképp ilyenbe akarsz belevágni, akkor ajánlom figyelmedbe, az Alexandriában kapható egy könyv ami nagyon remek cucc, én a PHP-t tanultam belőle, az a címe, hogy Agyhullám: Java. így néz ki: [link]

de viszont az ára elég megrázó, nekem is karácsonyi ajándékom volt :), persze biztos vagyok benne, hogy valahol meg lehet találni PDF-ben ;)

a Java az a legtöbb mobil platformon működőképes, de nem mindegy hogy hogyan írod, én nem vagyok benne a témában, azt hiszem, hogy van valami J2me meg ilyenek, nézz utána a neten. De amúgy szerintem ha nem szeretnél ezzel foglalkozni később, akkor ne is vágj bele, mert rengeteg munkád lesz vele :) ezért az egy játékért pedig nem éri meg

2013. ápr. 3. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!