Hogyan lehet telefonra játékot készíteni?
Olyasmi játékot szeretnék csinálni, mint pl. a Doodle jump.
Tehát, hogy a figura köveken ugrál felfele, amellyek lepotyognak.
A szereplőket megrajzoltam, a háttér is készül, de ,hogy és milyen programmal lehetne játékká alakítani?
Röviden, tömören: sehogy.
A játékokat nem "alakítani" kell, hanem egy programozási nyelven megírni.
Ez nem annyiból áll, hogy összekattintgatod, mint egy word dokumentumot aztán kész is...
Arról nem is beszélve, hogy a megrajzolás egy ilyen játéknál a játék kb 5%-a.
A kérdésedből ítélve meg nyilván nem vagy birtokában a megfelelői programozási készségeknek, így egészen esélytelen vagy az elkészítésre.
Valóban nem vagyok valami tapasztalt,de azért megpróbálnám. Olyan jók lettek a rajzok, kár lenne értük..
Milyen programozási nyelv kell hozzá?
Háth, ha meg akarod tanulni a cuccot, akkor Min. 1-2 évet kell tanulnod, (MAX fél év, de csak akkor, ha csak azokat tanulod meg, amik ehhez kellenek) Viszont használhatod a Game Maker nevű progit, ami az abszolút tudatlanoknak készült, de az csak Windows-ra megy. Viszont ha mindenképp ilyenbe akarsz belevágni, akkor ajánlom figyelmedbe, az Alexandriában kapható egy könyv ami nagyon remek cucc, én a PHP-t tanultam belőle, az a címe, hogy Agyhullám: Java. így néz ki: [link]
de viszont az ára elég megrázó, nekem is karácsonyi ajándékom volt :), persze biztos vagyok benne, hogy valahol meg lehet találni PDF-ben ;)
a Java az a legtöbb mobil platformon működőképes, de nem mindegy hogy hogyan írod, én nem vagyok benne a témában, azt hiszem, hogy van valami J2me meg ilyenek, nézz utána a neten. De amúgy szerintem ha nem szeretnél ezzel foglalkozni később, akkor ne is vágj bele, mert rengeteg munkád lesz vele :) ezért az egy játékért pedig nem éri meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!