Ti hogy oldanátok meg ezt a feladatot?
4. Futár rész. Nem konkrét forráskódra vagyok kíváncsi, hanem hogy hogy futnátok neki ennek. Próbáltam táblába beolvasni és úgy operálni velük, vagy stringlistekben kezelni őket, de egyik sem túl hatékony, és időigényesek.
Nem kell rendezni az adatokat, ha soronként olvasod be és a kétdimenziós tömb megfelelő elemét felülírod:
scanf("%d %d %d", &nap, &sorszam, &km)
ut[nap][sorszam]=km;
ez a legegyszerűbb és a leggyorsabb érettségin, egy kétdimenziós tömb. Van, aki struktúrát hoz létre, de szerintem ilyen kis programnál felesleges.
"Igen, így csináltam. Csak azt nem tudom, hogy hogy számolom választom ki a legtöbb fuvarral rendelkező napot. Ugye fuvar azonosítója a második dimenzió."
Ciklussal végig mégy a napokon és a napi fuvarokon. Egy változóban tárolod a napot, egy másikban a napi fuvar mennyiséget. A következő napnál megnézed, hogy nagyobb e, mint amit tároltál és ha nagyobb felülírod. Nem komplikált.
pl.:
procedure legtobbfuvar (var nap,fuvarszam: integer);
var i, j: integer;
tmpfuvar: integer;
begin
nap:=0;
fuvarszam:=0;
tmpfuvar:=0;
for i:=1 to 7 do
begin
for j:=1 to 40 do
begin
if napok[i][j]<>0 then inc(tmpfuvar);
end;
if tmpfuvar>fuvarszam then
begin
nap:=i;
fuvarszam:=tmpfuvar;
end;
tmpfuvar:=0;
end;
end;
A példát nem teszteltem, ezért lehetnek benne hibák!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!